4-1 och avancemang i DM

Det var kallt, blött och blåsigt när Älgå på lördagseftermiddagen tog emot division 5-laget Värmlandsbro på Älgvallen. Men utöver det så var det inte mycket man kunde klaga på i denna, kanske rekordtidiga, hemmapremiär. Älgå fick en utomordentligt bra start på matchen och hade tagit ledningen med både 1-0 och 2-0 innan man ens hunnit spela en kvart.

Spelet såg stabilt ut under resterande del av första halvlek och bud på fler mål framåt fanns. 2-0 förblev dock ställningen i matchen, men tio minuter in i andra halvlek utökade André Jakobsson ledningen till 3-0 genom en läcker frispark. Därefter backade dock Älgå hem lite väl mycket och gav gästerna möjligheten av föra spelet. Men hemmalaget krigade på bra och Värmlandsbro kom inte närmare än en reducering i 89:e minuten. Sista ordet gick till Älgå som fastställde slutresultatet 4-1 genom en lobb av Tommy Holm, hans andra mål i matchen. Övriga målskyttar var som sagt André Jakobsson och Peter Ek.

Denna seger innebär avancemang i DM där nästa motståndare blir division 2-laget Nordvärmland FF. Matchen spelas på Älgvallen den 23 april.

Tre stjärnor: Tommy Holm.
Två stjärnor: Tony Kaspersson.
En stjärna: Bonny Karlsson.