5-0 och Martins favorit i repris

Älgå revancherade sig efter det oavgjorda mötet med Mangskog förra fredagen genom att besegra Värmskogs SK med klara 5-0 i hemmapremiären. Detta efter en bra inledning på matchen där Andreas Magnusson satte ett tidigt 1-0 mål och en andra halvlek där bland annat Martin Karlsson svarade för en favorit i repris.

Martin Karlssons raket från mittlinjen var en kopia av förra lördagens mål i U-lagets match mot Brunskog.

De som fanns på plats i lördags och såg U-laget besegra Brunskog United med 4-2 fick också bevittna Martin Karlssons rackarrökare till frisparksmål. För de som inte såg den matchen så gavs på fredagskvällen ännu en chans till att se detta mål som är en stark kandidat till ”årets mål”. Martin bjöd nämligen på ett mål som var det närmaste en exakt repris av lördagens frispark.

Jag var tvungen att försöka

–Känslan var att jag var tvungen att försöka, säger en nöjd Martin som också utsågs till matchens lirare.
Skillnaden var att frisparken lades en aning längre bort den här gången, en meter in på offensiv planhalva. Martin klippte till bollen som seglade genom luften och in under ribban, precis som i lördags.
Vågar du slå den en tredje gång?
–Ja. Jag satsar på bakom linjen då.

Andreas Magnusson gav Älgå ledningen med 1-0 i upptakten av matchen.

Detta mål innebar 3-0 till Älgå mot Värmskogs SK, laget som länge var inblandade i toppstriden i division 6 förra säsongen och ansågs ha seriens bästa backlinje, i alla fall under våren.
Denna backlinje sattes på prov direkt från start. Redan efter 30 sekunders spel kom Andreas ”Gädda” Magnusson fri – förvisso från en mycket snäv vinkel – och avlossade första skottet som dock räddades. Men gästernas nolla var bara intakt i fyra minuter till då Gädda slog in 1-0 efter en retur från målvakten.

IMG_9534

Björn Ryman sträcker ut för att få till ett avslut.

Detta mål blev faktiskt halvlekens enda, vilket borde vara det enda Älgå hade anledning att vara missnöjda med efter densamma.
–Jag trodde det skulle komma fler i första, säger tränare Daniel Andersson som även uttryckte oro över att man bara ledde med 1-0.
Men nästan exakt en halvlek efter 1-0 så kom 2-0, således i början av andra halvlek och målskytten var Thomas Berntsson. Efter Martins frisparksraket så gjorde Thomas sitt andra mål i matchen då han dundrade in 4-0 på en straff i den 84:e minuten och punkterade därmed matchen definitivt.

Henrik Magnusson avslutade målskyttet i den 89:e minuten då han satte 5-0.

–Vi spelade enklare i andra och försökte komma till avslut, säger Daniel.
–Till slut orkade de inte med oss utan vi får in några till slut.
Henrik Magnusson satte punkt för målskyttet denna afton genom att sätta förkrossande 5-0 i den 89:e minuten. Därmed var säsongens första seger i division 6 i hamn, och det var en övertygande sådan. Därmed kliver Älgå upp på andra plats i tabellen, före Mangskog men efter IFK Ås/Åmotfors. Kanske har de tre lagen redan i den andra omgången intagit de positioner de kan komma att ha i höst?
Beröm delade Daniel ut till kollektivet för den goda arbetsinsatsen, men Martin och Thomas fick ett extra plus.

Älgå kliver upp på andra plats i tabellen i och med segern mot Värmskog.