Albin återvänder till HIF/ÄSK

Inför andra säsongen i union rustar nu Hillringsberg/Älgå med ett tungt nyförvärv. Efter en sejour i IFK Ås väljer nu Albin Riddargård Persson att skriva på för moderklubben igen.
–Jag valde med hjärtat, säger den 20-årige målvakten.

Det var under den tunga säsongen i division 5 2015 som Albin gick från backposition till att blomma ut som målvakt. När Älgå säsongen därpå tvingades lägga ner seniorlaget värvades han till division 4-spel med IFK Ås.

–Jag har lärt mig väldigt mycket fotboll under tiden i Ås. Det är klasspelare som dom har haft i laget.

I somras gjorde Albin en tillfällig comeback i HIF/ÄSK då han blev utlånad för att få mer speltid. Han gav det unga laget en märkbar stabilitet från sin målvaktsposition. Sedan dess har Albin stått högt på önskelistan över nyförvärv som skulle betyda mycket.

–Jag har blivit en mycket bättre målvakt jämfört med när jag var i Älgå senast.

Att ta klivet från ett topplag i division 4 ned till västvärmlands sämsta lag i sjuan låter förvisso inte som ett sunt beslut, men Albin hoppas på att den ökade speltiden ska få honom att utvecklas ännu mer.
Men det fanns förstås en annan aspekt också.

–Är man född i Älgå så ska man spela i Älgå. Jag vill inte att man ska behöva lägga ner igen på grund av spelarbrist. Det gjorde ont när vi inte hade ett lag för två år sedan!

Det unga laget han ansluter till kommer nu vara ett år äldre och många erfarenheter rikare. Jumboplatsen ska förhoppningsvis undvikas kommande säsong.

–Ett mittenlag låter rimligt, men vi har många yngre spelare som ska ta nästa kliv, så vi får väl se!