Älgå är tillbaka i femman!

Efter att ha spelat 1-1 mot Fiskeviks IF på Viksvallen i Arvika så är Älgå tillbaka i division 5.

Seger eller oavgjort var det som gällde för att Älgå skulle vinna kvalgruppen och gå upp till division 5. Fiskeviks läge var prekärt då man behövde göra minst fyra mål för att undvika nedflyttning till sexan.
Älgås superstabila backlinje skulle således ställas på svåra prov på Viksvallen under lördagen. Och matchen igenom var det också mycket Fiskevik. Älgå såg ut att vara väldigt rädda om den poäng man hade från start.
–Det var lite lojt på uppvärmningen och det syntes på planen sen, säger Daniel Andersson vars mannar nog var lite väl nervösa inför derbyt.
Älgå-tränaren jämför med premiärmatchen borta mot Mangskog i våras.
–Det var i samma klass som den matchen.
Framåt skapade inte Älgå speciellt mycket av nämnvärd kvalité, men bakåt såg det stabilt och tryggt ut. Om matchen skulle fortsätta på samma vis så skulle Älgå gå till division 5.
–De hade mycket spel men det var mest långbollar.
IMG_1351
Men mål blev det till slut. Thomaz ”Lorden” Andersson blev fri på offensiv planhalva, rundade den utrusande målvakten och sköt in 1-0 till Älgå i den 83:e matchminuten.
IMG_1354
–Då kändes det lugnt, men de gjorde visserligen ett rätt snabbt.
IMG_1369
Ett smärre mirakel hade krävts för att Fiskevik skulle klara sig kvar i femman, men man lyckades i alla fall kvittera till 1-1 i den 86:e minuten och gick sedan för en seger.
–Men samtidigt hade vi kontringar när de gick upp.
Det blev dock inget mer mål, men oavgjort, ja det kom Älgå långt med idag. Klockan 16:42 på lördagen den 15 oktober 2011 utbröt segerjubel och speakern Tony ”Pudding” Nilsson bjöd på sång när Älgå Sportklubb på nytt var klara för spel i division 5 västra herrar. Det var inte bra, det var inte vackert, men 1-1 mot Fiskevik i säsongens viktigaste match räckte.
–Vi gjorde det vi skulle i alla fall…
IMG_1387
IMG_1392
IMG_1398