Älgå fick inte utdelning mot Viking

Visan var den gamla vanliga. När Älgå idag reste till Hagfors för att möta tabelltrean Viking så stod man upp bra, men målchanserna fick man ingen utdelning på. Viking vann med 3-1 (1-0).

–Det är som vanligt, vi spelar jättebra men vi klarar inte att göra mål, summerar Älgåtränaren Patrik ”Klarre” Klarström.
–Jag lider med pojkarna, de gör en jättebra första halvlek men vi ligger under efter första. Det var en försvarsmiss på en fast situation.

Inför den andra halvleken kändes det ändå hoppfullt i Älgås omklädningsrum. Laget var med i matchen och hade skapat flertalet målchanser. Men i vanlig ordning…
–I andra vet jag inte vad som hände för då gör de två snabba i 50:e och 60:e minuten. Det var slarv från vår sida och det syns på pojkarna att de inte hade det självförtroendet längre. De blir ängsliga och vågar inte hålla i bollen.
Henrik Magnusson reducerade till 3-1 i den 70:e minuten och då var Älgå på gång. Man flyttade upp folk och försökte sätta press, men något mer mål blev det inte i matchen. Tackas bör Thomas Larsson för det, han var Älgås bäste spelare idag.

Förlusten var Älgås elfte för säsongen och var alltså ungefär som de andra tio.
–Det börjar kännas enformigt, men det är så. De är värda poäng så som de jobbar och sliter. Jag vet inte hur vi ska göra för att vända den här onda trenden.
Nu går Älgå in i en mycket viktig period där trenden verkligen måste vända. Töcksfors, Ekshärad och Munkfors är Älgås tre kommande motståndare och det är dessa matcher som kommer avgöra Älgås öde i division 5.
–Det är nu det avgörs med de tre matcherna. Men med spelet vi har så är vi inte slagna på förhand, avslutar Klarre.