Älgå föll borta mot Ekshärad

Botten är nådd för Älgå som nu är tabelljumbo i division 5 västra herrar. Så ser verkligheten ut efter att Älgå förlorat måstematchen mot Ekshärads BK med 4-2 (2-1).
–Det har gått troll i det, konstaterar tränare Patrik ”Klarre” Klarström.

Seger. Det var det som gällde i lördagens bortamatch mot Ekshärad för att komma ur den negativa spiral som Älgås herrlag hamnat i.
Matchen började på ett lovande sätt med fint spel och ett ledningsmål efter en kvart genom Per Pettersson.
–Vi började kanonbra och spelade jättebra de första 20 minuterna, säger Klarre som menar att Älgå även borde fått en straff en stund efter målet.
Det blev dock bara en hörna av den situationen, men en straff skulle det dock ändå bli en stund senare.
–Vi fortsätter att skapa chanser men de får en jättebillig straff. Sett ur mina ögon där jag står så är det inte ens en frispark.
Ekshärad kvitterade därmed matchen till 1-1 och det var en psykologisk käftsmäll för Älgå. Och inte nog med det…
–De gör 2-1 innan paus, men det kändes bra i pausen och vi vet att vi kan spela fotboll.
Dessvärre var det för många nacksenor som gick redan vid 1-1-målet och i den andra halvleken skapades det inte mycket framåt. I stället utökade Ekshärad ledningen till 3-1 på vad som ska ha varit en solklar offside.
Älgå försökte att komma ikapp men hade väldigt svårt att skapa målchanser.
–Vi pressar på men det vill sig inte.
Ekshärad fick chanser på kontringar och utökade ledningen ytterligare en gång innan Martin Teodorsson lyckades reducera till 4-2.
–Thomas Larsson räddade oss från en större förlust, för i andra så skapar vi ingenting som är värt att nämna. Vi rullar bollen men kommer inte till något avslut.
Efter sex spelade omgångar så är Älgå nu sist i tabellen med de tre poäng man fick i första matchen mot Kil 2. På onsdag väntar ny match i Klässbol mot IFK Munkfors som Älgå besegrade i kvalet till femman i höstas.
–Förr eller senare så släpper det, men vi måste få vinna en match så vi känner att vi är med.