Älgå föll i toppmötet

Toppmötet på Åsvallen mellan Älgå och IFK Ås/Åmotfors slutade i en blytung förlust för Älgå. Matchen var en svängig historia där Älgå först vände underläge, men under matchens sista tio minuter vände hemmalaget och vann med 4-3.

Älgå tappade mark i toppstriden i den 13:e omgången av division 6 västra herrar. Genom segern avancerade IFK Ås/Åmotfors till andra plats i tabellen med 30 poäng. En poäng före Älgå som nu har fyra poäng upp till Mangskog som samtidigt besegrade Värmskog på bortaplan med 6-2.

Tung start

Fredagens match på Åsvallen började tungt för Älgå som släppte in 1-0 och 2-0 tätt inpå varandra efter drygt 25 minuter.
–Vi var inte riktigt med i matchen, det kändes lite lojt första halvtimmen. Men vi kom igång sista kvarten, säger Daniel Andersson.
Men i den 42:a matchminuten reducerade Älgå till 2-1 genom Andreas Magnusson och plötsligt var man med i matchen igen. Inte minst var målet mycket viktigt psykologiskt inför den andra halvleken.
–Det gjorde väldigt mycket, och vi hade bud på något mer också på slutet.
DSC_8120 (1)
I andra halvlek är det Älgå som håller i taktpinnen. Utdelningen kommer i den 63:e minuten då Björn Ryman kvitterar till 2-2. Ännu bättre blev det i matchminut nummer 69 då vändningen fullbordades – Andreas Magnusson satte 3-2 på straff.
Då kändes det väldigt bra, Älgå skapade fler chanser och Ås/Åmotfors var i brygga.

Björn Ryman kvitterade till 2-2.

Matchen svängde igen

Men matchen var som sagt en svängig sådan, och den skulle komma att svänga ännu en gång. I den 82:a minuten kvitterade måltjuven Leif-Harald Lindkjölen till 3-3.
–Vid 3-3-bollen får de nytt mod, efter att vi fullständigt ägt matchen i 35 minuter.
Värre skulle det dock bli. I den 85:e minuten återtog Ås/Åmotfors ledningen då man satte 4-3 och stor glädje utbröt.
–Vi faller på egna försvarsmisstag tyvärr. Det är väl en sån dag.
DSC_8133
Det vi kan försöka glädjas åt denna regniga fredagskväll är att det i alla fall kommer bli en spännande höst. I nästa omgång tar Älgå emot Gillberga. Ås/Åmotfors spelar en riktigt het bortamatch mot Örnen och Mangskog tar emot Jössefors. I omgången därpå möter Ås/Åmotfors Mangskog på Åsvallen, och ett nytt oavgjort resultat där vore inte helt fel.