Älgå gjorde årets match

I fredags kväll kom serieledande Ås/Åmotfors på besök till Älgvallen för ett första möte mellan de två på förhand tippade favoriter att ta hem serien!

Ås/Åmotfors hade börjat serien med 3 raka segrar och ruskiga 16-3 i målskillnad och därmed något att bita i för Älgå SK.
Älgå låg 2 poäng bakom i tabellen pga av den oavgjorda matchen i premiären så vinst var viktigt för att ta steget uppåt i tabellen.

Det var också Älgå som tog kommandot från start och man kom runt bra på kanterna genom Thomaz Andersson och Henrik Magnusson, på en hörna efter ca 8 min kom den första riktigt vassa målchansen då Martin Karlsson gick upp på en perfekt slagen hörna av ”Börren” men nicken gick strax utanför!
Sju minuter senare kom nästa heta chans då ”Börren” blev nedragen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten, brorsan Andreas Magnusson tog ansvaret och förvaltade straffen väl när han tryckte in den otagbart för Å/Å:s keepern.

Efter målet kom Å/Å igen och började vinna lite mer bollar på mittfältet dock utan att skapa några riktigt vassa chanser och de som dök upp tog Kapten Thomas Larsson och den för dagen formidabla fyrbackslinjen bestående av Jim Flobergseter, Tobias Olsson (matchens lirare), Martin Karlsson och Henrik Ryman. Tobias Olsson missade inte en nickduell på hela kvällen och det som kom efter marken tog Jim och de andra grabbarna hand om.

1-0 blev halvtidsresultatet och även om vi var nöjda med det så fanns det lite smådetaljer som vi kunde rätta till tills andra halvlek.

Jag må vara enögd och enfärgad men andra halvleken var bland det bättre jag sett på de två åren jag varit här i klubben, kanske inte p.g.a. skönspelet (där kan vi alltid förbättras, vilket är bra!) men som vi spelar som lag!!
Det kändes betongsäkert, alla gjorde sitt jobb på varje plats på planen (till och med Jakobsson slutade darra och skaka brevid mig…) 😉
Vi kom närmare i markeringen på mittfältet och tog tidigt död på Å/Å:s försök att skapa något anfall och skapade en hel del framåt själva och mycket välförtjänt kom också 2-0 målet fem minuter in i andra halvlek, återigen var det en hörna slagen Henrik Magnusson som Å/Å själva fixade in i mål efter att man desperat försökte få bort bollen men det gick inte bättre att man rensade den i ryggen på egen spelare och rakt in i nätmaskorna, målet tilldelades ”Börren” enligt domarrapporten och det får han så gärna.

Efter målet kändes det som att vi hade ett totalt grepp på matchen och Å/Å kom inte närmare i sina anfallsförsök än till något enstaka skott en bra bit utanför straffområdet och vi själva skapade mer och mer riktigt vassa chanser och 3-0 målet låg i luften.
Då överraskande nog var det Å/Å som i en sällsynt attack fick en spelare fälld i straffområdet och återigen pekade domaren på straffpunkten och för en stund kom nerverna tillbaka på ÄSK:s spelarbänk.. dock tog Å/Å inte tillvara på chansen då de dundrade straffen rakt i stolpen och ut.

Med en kvart kvar att spela var det dags för en annan spelare att visa att målformen håller i sig och Thomas Berntsson dundrade otagbart in 3-0 vilket också blev slutresultatet.

Hela laget ska ha ett stort beröm för arbetsinsatsen vi gör denna dag och jag tror att alla kände samma som vi på sidan att när vi jobbar TILLSAMMANS som ett lag det är då vi är som bäst!

Känns också skönt att vi har en så bra och bred trupp, idag hade vi 5 avbytare (plus ytterliggare några som inte fick plats i truppen denna gång) som lika gärna hade kunnat starta matchen, det kommer att vara viktigt under slutfasen av säsongen, tro mig!! 😉
Nämnas bör också att David Viklund gjorde sina första minuter för klubben i A-laget och på de minuterna han var med hann han med att visa att han kommer bli nyttig för oss!

En riktigt bra början boyz! 10 poäng på 4 matcher och endast 1 mål bakåt (tvivelaktig straff..) Ser riktigt bra ut!