Älgå gjorde jobbet mot Koppom/Köla

Ola Olsson blev tremålsskytt när herrlaget på lördagsförmiddagen tog en programenlig seger mot tabelljumbon Koppom/Köla.
–Det var en match vi skulle vinna på förhand, men när man måste hålla Ås/Åmotfors bakom så är det inte bara, säger Daniel Andersson.

Stort spelövertag, massor av målchanser men minimal utdelning. Det blev förvisso seger mot Koppom/Köla i våras, men sett till siffror var det ingen övertygande seger.
I lördags mötte herrarna tabelljumbon på nytt i den näst sista omgången av division 6. Något stort målkalas blev det inte den här gången heller, i alla fall inte i den första halvleken. Per Pettersson var ensam målskytt och låg bakom Älgås 1-0-ledning i halvtid.

Tre från Ola i andra

Den knappa ledningen gjorde dock ingen orolig i omklädningsrummet.
–Det var bara en tidsråga kändes det som, menar Daniel vars mannar tilläts rulla runt bollen bra.
–Vi visste att de skulle bli trötta.
Mycket riktigt, i den andra halvleken började bollarna rulla in. Thomaz Andersson stod för ett mål och bidrog till ytterligare några under halvleken. Som avsändare för de tre sista målen stod dock Ola Olsson för.
–Han kom in med 10 minuter kvar av första halvlek och han visade att han är i form, det har han visat matcherna före.

Mangskog säkrade segern

5-1 blev slutresultatet, men eftersom Mangskog bortaslog Gunnarskog/Bortan så är kampen om seriesegern avgjord till MSK:s fördel. I stället får Älgå sikta in sig på att behålla kvalplatsen och således kvala till division 5.
För att lyckas med detta gäller det att inte förlora bortamatchen mot Örnen i den sista omgången. Vid ett oavgjort resultat kommer både Älgå och Ås/Åmotfors att hamna på 42 poäng, förutsatt att Ås/Åmotfors vinner mot Koppom/Köla. I händelse av detta så förblir Älgå tvåa då man har bättre målskillnad, men den är bara tre mål bättre.

Seger mot Örnen behövs

Seger får således ses som ett måste på Örnvallen (?) på lördag. Eftersom Örnens situation i bottenstriden ännu inte är helt säker så kommer de att behöva gå för seger, även om det skulle gynna Ås/Åmotfors.
Men Daniel tror på seger.
–Fortsätter vi spela som vi gjort så ska vi nog ta det.
Beröm i matchen mot Koppom/Köla fick Ola Olsson, Thomaz Andersson, Björn Ryman samt fyrbackslinjen där David Wiklund förtjänade extra plus.