Älgå hade inte flytet mot Töcksfors

Fredagskvällens bortamatch i division 5-fotbollen för Älgå var mot Töcksfors IF och den historien slutade i en ny, tung förlust.
–Den här gången har vi stolpe ut, vi har inte flytet för tillfället. Jag tycker synd om pojkarna som kämpar och sliter, summerar Älgåtränaren Patrik Klarström.

Efter vändningen mot Kil i premiären har det inte stämt för Älgå sett till spelet. Mot Töcksfors, ett lag Älgå borde kunna slå, var det viktigt att få igång det igen. Så blev det också.
–Spelmässigt så såg det betydligt bättre ut än tidigare matcher, säger Klarre.
Älgå skapade bra chanser framåt under den första halvleken men den lilla andelen flyt som behövdes saknades. Som om inte det vore nog så var det en storspelande målvakt man skulle försöka överlista. Men denne svarade för några fantastiska räddningar vilket lade grunden för att Töcksfors kunde gå till pausvila med en 1-0-ledning. Detta mål gjordes på en jättefin frispark som är inte så mycket att säga om.

I den andra halvleken spelade Älgå med en tom avbytarbänk men med en gedigen skadelista. Henrik Ryman spelade med smärtor i baksidan av låret, Martin Teodorsson hade ont i ett knä, David Wiklund i fotleden och Patrik Karlsson Röhr i ljumskarna.
Men Älgå skapade ändå målchanser under hela matchen, vissa bättre än andra.
–Vi hade fyra frilägen och brände allihop. Motståndarna får enklare mål och behöver inte slita lika mycket.
Lite signifikativt för sådant var att Töcksfors fick 2-0 när bollen gick som en flipperkula i straffområdet och till slut lyckades ta på en Töcksforstå och in i mål.

Älgå flyttade upp spelet i jakt på en reducering och kvittering, men i vanlig ordning ökade samtidigt risken för ett baklängesmål vid sådana taktikförändringar. Således kom alltså 3-0 till Töcksfors.
Älgå fortsatte dock att skapa chanser men kunde bara inte få in bollen. Men med två minuter kvar lyckades Henrik Magnusson få in ett tröstmål och fastställde slutresultatet 3-1. Ett mål som Henrik hade jobbat ihop till.
–Henrik Ryman gör en jättematch trots att han har jätteont. Men Henrik Magnusson är nog den som var bäst av alla, jag vet inte hur mycket han sprang, berömmer Klarre.
–Men alla ska ha en eloge för hur vi kämpar och tror på det, men vi är inne i en tung period. Men kan vi fortsätta att kämpa så måste det komma en trepoängare snart, det är jag övertygad om.
Nästa match är på bortaplan mot Ekshärdad. Då måste det bli seger.