Älgå kollapsade mot Mangskog

På kvällens meny stod ett derby mellan två på försäsongen omdiskuterade och nederlagstippade lag. Mangskog mot Älgå i en match som var spelmässigt jämn under tre fjärdedelar. Sedan rann det iväg.

Senast Älgå ställde upp på en fotbollsplan blev det seger. Att ta poäng även mot Mangskog skulle inte vara någon omöjlighet heller. Det som talade emot var att mellan trepoängaren senast och dagens match fanns en walk-over i spelprogrammet.

Älgå har som bekant en tunn och sårbar trupp efter den turbulenta vintern. Med flertalet studenter i laget och en lång lista med skadade och saknade blir situationen givetvis ansträngd.

Mot Mangskog ikväll ställde Älgå upp med två avbytare och en något annorlunda startelva. I Mangskog återfinns som bekant Henrik Magnusson, Andreas Magnusson (skadad), Bonny Karlsson och Henrik Ryman.

Jesper Jansson

Älgå gjorde en bra första halvlek som var spelmässigt jämn. En mindre bra insats straffade sig dock i slutminuterna och Mangskog gick till pausvila i ledningen.

Psykologiskt tungt mål att få emot sig i slutskedet, och på samma sätt var det tungt när 2-0 kom tidigt i andra halvlek. Älgå gick ned på trebackslinje direkt och flyttade upp Markus Ekblom tillsammans med Christopher Roynezon och Jonatan Andersson på högerkanten. De blåklädda fortsatte dessvärre på den sedan tidigare inslagna vägen med att vara trubbiga framåt.

Luften gick ur Älgå allt eftersom och inte bättre blev det när viktige lagkaptenen Mikael Simberg tvingades utgå efter huvudskada. Mangskog fick alltför enkelt komma till lägen som man också utnyttjade. Slutresultatet skrevs till 5-0 efter en kollaps i andra halvlek. Mangskogs tunna men kompetenta trupp börjar leta sig upp i tabellens toppskikt.

Härnäst väntar två ytterst viktiga matcher mot bottenlagen Lysvik på hemmaplan och Årjäng borta.