Älgå kryssade mot Svanskog

Säsongens första poängtapp är ett faktum och kom – om ordvalet tillåts – redan i den andra omgången. Bortamötet mot Svanskogs IF slutade oavgjort efter slutresultatet 1-1.

–Det får vi vara nöjda med, det är nog inte många som kommer ta poäng där, konstaterar Älgåtränaren Reine Berntsson.

Efter 45 spelade minuter på Svanevallen i Svanskog var det hemmalaget som gick till halvtidsvila med ledningen. Huruvida detta var logiskt eller ej kan diskuteras om det är Älgå som man sympatiserar med.

–Vi gör en miss i försvaret och det var väl det enda vi gör i första halvlek. Jag tyckte i alla fall att vi var det spelförande laget, säger Reine.

Älgå äntrade andra halvlek med samma laguppställning som lämnade planen en stund tidigare. Men så småningom tvingades man göra förändringar då Bonny Karlsson och Tommy Holm kände av skador och klev av. Älgås goda arbetsvilja förblev dock oförändrad och det gav också resultat. Christian Berntsson gjorde sin första match med laget och stod för kvitteringen cirka en kvart in i andra.

Gästerna fortsatte att mata på framåt men kom inte annat än nära. Riktigt nära var det när mindre än tio minuter återstod och inbytte Karl Milde tog sig in i straffområdet. Trots hård uppvaktning så lyckades Karl slå ett pass in framför mål mot Johannes Rydén som kom framflygande. Han fick foten på bollen på ett perfekt sätt sånär som på farten. Med bättre fart på bollen så hade det kunnat bli ett avgörande mål.

En annan situation som borde ha resulterat i mål var när Tommy Holm missade helt öppet mål tio minuter in i första halvlek.
Något segermål kom dock aldrig utan Älgå fick nöja sig med en poäng i den andra omgången. Svanskog är dock inget dåligt lag så det fanns ingen anledning till någon större misströstan.

–Det är många som gör en fantastisk arbetsinsats.

Vad det verkar så kommer en riktigt bra arbetsinsats att krävas på fredag. Då kommer nämligen serieledande Årjängs IF till Älgvallen.