Älgå med i topp efter våren

Herrlaget kan gå på sommarlov som innehavare av kvalplatsen i division 6. Detta efter att IF Örnen besegrats på Älgvallen med 3-1 under söndagen, vilket gör att Älgå fortsatt är tvåa i tabellen, en poäng efter Mangskog inför höstsäsongen.

Målet med söndagens match var att hänga på serieledande Mangskog i tabelltoppen. Men att IF Örnen inte skulle bli någon enkel nöt att knäcka stod klart redan innan matchen. Det röd-svarta laget från Charlottenberg har fått en del förstärkningar på senare tid och har blivit bättre och bättre under vårsäsongen.
Älgå fick en bra start på matchen då Henrik Magnusson satte 1-0 redan efter ett par minuters spel på Älgvallen. Men efter de inledande tio minuterna så började gästerna komma in i matchen, men bekymrade förvisso inte debuterande målvakten Robin Larsson speciellt mycket.
I den andra änden av planen skapades många chanser, men precis som mot Koppom/Köla så missades alltför många lägen.
–Första halvleken borde vi gjort några mer mål och avgjort redan där, menar Daniel Andersson.
Men i slutet av den första halvleken var det istället Robin Larsson som tvingades kapitulera då Örnen nickade in 1-1 på en frispark.
–Det kändes onödigt, men det kändes som att vi skulle vända på det, men minuterna går snabbt när man behöver ett mål.
I den andra halvleken fortsätter Älgå skapa chanser, men målen uteblir.
–Till slut så får vi in en boll, Lorden slår in 2-1 med en kvart kvar.
Men segern var ännu inte i hamn.
–De var inte ofarliga, riktigt tryggt kändes det inte. Robin gjorde några riktigt svettiga räddningar.
Men med tio minuter kvar utökade Älgå till 3-1 då Martin Theodorsson fick till en riktig kalasträff på en frispark som gick rakt upp i nättaket. Målet stängde matchen och gav Älgå tre poäng i avslutningen av vårsäsongen. Därmed är Älgå bara en poäng efter serieledande Mangskog, som är Älgås kommande uppgift i serien när den drar igång igen i slutet av juli. Det är definitivt en match att se fram emot, men tills dess så tar vi några veckors semester och tackar för våren.
Beröm i matchen fick Robin Larsson som utsågs till matchens lirare samt Per Pettersson.