Älgå nollade Mangskog i derbyt

Älgå besegrade serieledarna med 3-2 för att sedan åka på en 7-0-smäll mot Ämtervik borta. Vad man som publik kunde förvänta sig i fredagens derby mot Mangskog var omöjligt att förutspå.

Inställning har ofta en stor betydelse i många sammanhang. När det gäller fotboll så har Älgås herrar varit framgångsrika när rätt inställning funnits. Den har tyvärr inte funnits där tillräckligt ofta.
–När inställningen är rätt så är vi så här bra, konstaterar lagledaren Mikael Jakobsson efter matchen.
Älgå gjorde nämligen en riktigt bra match i derbyt mot Mangskog, det sista för säsongen.
–Vi vet att vi kan spela fotboll, och vi skämdes för insatsen mot Ämtervik sist.
Vid halvtid på Gladishill i Hillringsberg var Älgå i ledning med 1-0. Målskytten var Emil Henriksson i den 19:e minuten.
Emil Henriksson
–Han var med och högg vid mål, han är en striker fast att han är ung, säger Mikael om -97:an.
I början av den andra halvleken så var Mangskog det bättre laget, men för en gångs skull var det Älgå som fick göra nästa mål i stället. Henrik Magnusson spelade in bollen från högerkanten till Björn Ryman som i sin tur fick bollen vidare till Robin Karlsson. Rakt framifrån sköt Robin in 2-0 till Älgå i den 61:a minuten.
Då återfick Älgå momentumet i matchen och var därefter det bättre laget. Mangskog fick några chanser, men Älgås lägen var ändå fler och bättre. Något mer mål blev det dock inte, varken framåt eller bakåt. Älgå gjorde ett bra jobb med att stänga matchen och ta tre härliga, och viktiga, poäng mot Mangskog.
–Hela laget gör en bra insats, men Fredrik Olsson gjorde en bra match bakåt, berömmer Mikael.
Beröm i övrigt fick Martin Theodorsson och Thomas Larsson i vanlig ordning samt naturligtvis Emil Henriksson.