Älgå stoppade segertåget

Åtorp, nykomlingarna i damfyran, var obesegrade inför matchen borta mot Älgå i lördags. Det blev en målrik historia där hela fyra mål gjordes under första kvarten. 5-2 till Älgå blev slutresultatet till slut efter fyra mål av hemmalagets anfallspar.

IMG_5471

Åtorps damer hade inför lördagens drabbning med Älgå vunnit samtliga tre matcher och hade således full poängpott. Älgå hade inte inlett årets division 4-resa på samma övertygande sätt. Inför matchen hade man bara vunnit en match och förlorat två.

IMG_5421

Snabba mål

Älgå fick en drömstart på matchen när Sofia Karlsson gjorde 1-0 efter bara 15 sekunder. Men man väcktes ur drömmen bara minuten senare när Åtorp kvitterade till 1-1. Två mål på matchens två första minuter!
I den tionde matchminuten tog Älgå återigen ledningen, då genom Anna Wallberg. Inledningen fortsatte att vara målmässigt intensiv när Marie Larssons frispark från distans hittade Malin Ornstein som gjorde 3-1.
IMG_5510

Jämn första

Rent spelmässigt var matchen jämn och böljande. Älgå var kanske som bäst under den första halvan av inledningsakten. Men i slutet av halvleken stod Åtorp för de vassaste målchanserna när bollen dansade omkring nära mållinjen flera gånger. Trots det målmässiga övertaget fanns det alltså vissa brister.
– Vi hade problem i första halvlek med vänsterkanten. De fick en spelare fri där och det var svårt att täcka upp. Vi flyttade om i laget så vi fick mer koll på henne, berättar tränare Bosse Johansson.
IMG_5569

Snabbt mål

Även den andra halvleken inleddes med ett snabbt mål. Ett högt skott avlossat tio meter in på Älgås planhalva smet in precis under ribban. 3-2 med 44 minuter kvar av andra halvlek betydde att det i allra högsta grad var match igen.
Men Älgå var det spelskickligare laget under den i övrigt rätt så jämna matchen. Därför kändes matchen avgjord när Älgå utökade ledningen till 4-2 i den 66:e minuten. Älgå kom i ett högeranfall och passet in i straffområdet skarvade Sofia Karlsson in bakom Åtorp-målvakten.
– Efter 4-2 tycker jag de ger upp, säger Bosse.
IMG_5575

Målskyttarna levererade

I den 78:e minuten blev Sofia Karlsson fri med målvakten som räddade och räddade igen. Men när Anna Wallberg snappade upp den andra returen kunde inte målvakten parera. 5-2 till Älgå var spiken i kistan.
– Riktigt skönt att det släppt, säger Sofia Karlsson som gjorde två mål.
Även Anna Wallberg gjorde två mål, så det kan betyda mycket för Älgå i fortsättningen om anfallsparet börjar komma igång med målproduktionen.

Bra stämning

Trots den inte helt övertygande inledningen på säsongen är stämningen god i Älgå-lägret.
– Det är positivt, alla är glada och det flyter på, precis som vanligt, säger Sofia Karlsson.
– Hela laget gjorde en bra insats, alla kämpade hela tiden.
Även från tränarhåll var känslan naturligtvis positiv efter segern.
– Kan ju inte vara annat än nöjd, säger Bosse Johansson.
Extra beröm för sina insatser fick Susanne Åström och Hanna-Mari Johansson.