Älgå tappade allt i andra

Den tredje raka förlusten var ett faktum för Älgås herrar efter att ha tappat den jämna matchen mot Viking i andra halvlek.

Inställningen och lagmoralen var lysande i öppningsmatchen mot Kils AIK 2 för några veckor sedan. Men den har lyst med sin frånvaro i de två senaste matcherna som båda slutat i förlust för Älgå. Lite bättre såg det dock ut mot Viking inledningsvis.
–Jämfört med de två senaste så var det bättre i första, säger den inhoppande tränaren Daniel Andersson.
Älgå tog ledningen med 1-0 efter halvtimmen spelad på Linnevi genom Henrik Magnusson vars skott styrdes in. Kort därefter serverade han Fredrik Olsson med ett inlägg från vänster som Fredrik nickade rakt på målvakten. Älgå kom bara nära 2-0.
–Hade vi fått det så hade det varit en helt annan situation.
I stället kom 1-1 fem minuter senare då Viking-spelaren tilläts stå och prickskjuta in målet ur stillastående läge.

Jim Floberseter

Ställningen var densamma när andra halvlek startade, men Älgås inställning var förändrad. Ingenting verkade stämma längre för de blåtröjade medans Viking hade betydligt enklare att vaska fram målchanser. I den 55:e minuten fick Thomas Larsson kapitulera och gästerna hade vänt underläget till ledning med 2-1.
Resten av den andra halvleken kan snabbspolas igenom. Viking var snabba framåt och mycket stabila bakåt och hade en backlinje som var svår att ta sig förbi. Samtidigt gjorde Älgå det för enkelt för Viking.
–Vi gör lite för enkla misstag. I sexan kan man komma undan med det, men inte i femman.
Halvvägs in i andra utökade Viking till 3-1 och i slutet kom även 4-1 då Thomas Larsson blev ensam med två Viking-spelare samtidigt som övriga laget vinkade för offside.