Älgå vann i Värmlandsbro

I årets tionde match totalt så kom äntligen den första trepoängaren för Älgå. Fredagskvällens bortamatch mot Värmlandsbro SK fick ett sent avgörande efter att Jonatan Andersson gett Älgå fördelen med elva minuter kvar. Emil Henriksson satte spiken i kistan då han i slutminuterna satte 2-0.

Älgå har varit inne på rätt spår under en tid. Tillfällena har varit flertalet då man presterat ett spel som varit värt poäng, eller i minsta laget mål framåt.

Första halvlek i den viktiga bortamatchen tillika bottenmötet med Värmlandsbro var ett undantag. Efter pigga inledande minuter spelade Älgå inte alls bra. Det föreföll slarvigt och ofokuserat. Man hade svårt att få spelet att stämma och mycket fokus sattes på det negativa. Många av hemmalagets chanser började som bjudningar och allmänt slarv från de blåkläddas sida.

Tony Kaspersson

Halvtidsresultatet var dock detsamma som i utgångsläget – 0-0. Närmast ett ledningsmål var Värmlandsbro som noterade ett skott i ribbans underkant. Det luktade även straff och rött kort på Jesper Jansson i den 36:e minuten då han gjorde en utrusning på ett friläge. Gult kort och frispark nära straffområdet var resultatet i stället.

Jesper Jansson

Älgå ryckte upp sig i den andra halvleken och spelade betydligt bättre än tidigare. Det som saknades var i vanlig ordning riktigt heta målchanser framåt. Just när det började kännas som en 0-0-match blev lagkaptenen Mikael Simberg väldigt fri och placerade bollen tätt utanför stolpen.

Men strax därpå, i den 79:e matchminuten, var Jonatan Andersson påpassligt framme och petade till bollen efter en målvaktsretur. I ett alldeles lagom tempo rullade den försiktigt in i mål.

Med dryga tio minuter kvar och en 1-0-ledning gick Älgå ned på en fembackslinje för att säkra segern. Värmlandsbro satsade givetvis allt framåt och skapade bland annat en dubbelhörna, dock utan att komma riktigt nära.

Framåt öppnade det upp sig för Älgå som försökte kontra och låsa fast bollen så högt upp på offensiv planhalva det bara gick.

Emil Henriksson

I den 89:e minuten friställdes Emil Henriksson som satte matchavgörande 2-0. Årets första seger var därmed säkrad och äntligen införskaffad. Ironiskt nog i en match där det var mycket som inte stämde.

I och med detta lämnade Älgå jumboplatsen i den västra herrfemman för att gå upp på kvalplats. Nu har man närmare upp till Värmlandsbro på säker mark än ned till Årjäng och Lysvik som båda har en poäng.

Till matchens lirare utsågs målvakten Jesper Jansson som fick hålla karriärens första nolla i femman.