Älgåklassikern

Utmana dina vänner, dina kollegor eller varför inte dig själv genom att ställa upp i Älgåklassikern 2022. Under fyra årstider ska fyra grenar avklaras: skidåkning, cykling, simning och löpning. Den traditionella svenska klassikern består av Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimmet och Lidingöloppet.

För att genomföra Älgåklassikern ska man under en bestämd tidsperiod uppnå motsvarande distans som det aktuella loppet – i sitt egna tempo och i sin egna träningsform. Exempelvis ska man under perioden januari–mars komma upp i totalt nio mil, vilket motsvarar ett Vasalopp. Detta kan uppnås genom att gå stavgång, genom att använda en crosstrainer eller naturligtvis genom att åka skidor.

Grenarna

LoppPeriodDistansGrenar, utomhusGrenar, inomhus
Vasaloppet1 januari–31 mars90 kilometerLängdskidor, rullskidor, stavgångCrosstrainer, stakmaskin
Vätternrundan1 april–30 juni315 kilometerCykelTestcykel, spinning
Vansbrosimningen1 juli–31 augusti3 kilometerSimningSimning inomhus, roddmaskin
Lidingöloppet1 september–30 november30 kilometerLöpning, gångLöpband

Du registrerar dina träningspass genom att fylla i någon av våra nedladdningsbara mallar som finns längre ned på sidan.
När året närmar sig sitt slut och klassikern är över så mailar du formuläret till oss. Alla som lyckas genomföra klassikern kommer att få ett fint pris.

Anmälan

Anmäl dig till Älgåklassikern genom att fylla i formuläret nedan. Du måste vara aktiv medlem (300 kr/per) i klubben eller vara en del av ett familjemedlemsskap.

För att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas med klassikern så bjuder vi på ett gymmedlemsskap under hela året – detta till ett värde av 600 kronor.
På så sätt skulle hela Älgåklassikern kunna genomföras i gymmet på Älgvallen, oberoende av vinterns snömängd eller sommarvattnets temperatur.
(Ange gärna en gmail-adress eller annan googleansluten e-postadress för att kunna boka gymmet.)

    Formulär

    Håll koll på dina framsteg genom att ladda ner vår mall och fyll i distansen efter varje träningspass. Ladda ner wordfilen för att fylla i formuläret digitalt och maila det till oss i slutet av året. Ladda ner PDF-filen om du hellre skriver ut formuläret och noterar för hand. Det går bra att skicka bilder på formuläret när klassikern är över.