Anders klar som huvudtränare

Den största och viktigaste biten i ett lagpussel är tränaren. Ett gapande tomrum på den positionen är värt stora ansträngningar att undvika. Därför är det mycket angenämt att presentera herrlagets tränar- och ledarlösning inför fotbollssäsongen 2017.

Senast det begav sig var det en mycket otacksam uppgift. Desto bättre ser det ut denna gång när Anders Elg skrivit på som tränare för Älgå Sportklubbs herrlag.
2015 spelade laget i division 5 och det kom att bli en säsong vars enda mål var att överleva. Med en tunn och ständigt skadedrabbad trupp var det en bragd att säsongen genomfördes.

Anders Elg

2017 är förutsättningarna helt annorlunda. Nu är det division 7 som väntar med ett helt nytt lag. Vad som varit kan äntligen läggas till handlingarna till förmån för ett blankt papper.
I positiv bemärkelse är det ytterst få saker som kommer vara sig likt på Älgvallen i sommar. Undantaget är alltså Anders som kommer göra sitt andra år som seniortränare.

Till sin hjälp i ledarstaben kommer Anders att ha Mikael Nilsson och Stefan Ledin vid sin sida. Mikael har gjort ett enormt jobb med laget under hösten och fortsätter nu som lagledare. Stefan kommer bland annat sköta allt det administrativa jobbet kring laget.
Det är alltså en trio tvättäkta Älgåprofiler som ror skutan genom denna nystart av seniorverksamheten – och även nytändning för klubben.

Truppen är en mycket ung sådan där många är födda runt millenieskiftet. Sjuan är alltså en perfekt division att vara hemmahörande i. Det kommer att bli en mycket intressant säsong, men kraven bör förbli låga på laget.
Den nya stommen, det nya Älgå, som nu byggs har dock alla förutsättningar att skörda nya framgångar.
Så småningom.


Träningstider:

  • Tisdagar 19:00–20:30, Jössefors skola.
  • Torsdagar 19:00–20:30, Sulvik skola.
  • Söndagar 19:30–21:00, Sparbankshallen (”Gräshallen”), Arvika.

För mer information, kontakta:
Stefan Ledin, 070-283 71 34
Mikael Nilsson, 070-362 42 50