Andra raka trepoängaren för Älgå

Det var ingen strålande insats av Älgå i torsdagskvällens hemmamatch mot Gunnarskog/Bortan. Den här gången räckte det ändå för att inkassera tre poäng och ta den andra raka segern.

Första halvleken på Hammarsvallen var jämn men inte särskilt bra från hemmalagets sida.

—Lite skithalvlek, menar Älgåtränaren Daniel Schröder.

Gunnarskog/Bortan skapade minst ett par riktigt klara lägen, men Älgå hade också sina stunder.

—Vi hade press några minuter då och då.

När man etablerade denna press hade GIK/BIK svårt att hänga med. Två ramträffar var dock det närmaste nätkänning man kom.

Robin Karlsson

Ett problem Älgå hade var det ganska hårda underlaget som Hammarsvallen tillhandahöll.

—Det var svårt att ha passningsspel när planen är så hård.

Detta öppnade för gästerna som var duktiga på att slå höjdbollar och vinna dueller med huvudet. I halvtid var budskapet att undvika höga bollar.

—Vi skulle försöka vara etta på bollen och hålla den efter backen.

Jonathan Andersson

Det positiva var att Älgå hade en ledning att spela på. Precis innan halvlekens slut så nickade Aleksander Ruud in 1-0 för de blåklädda. Johannes Rydén slog en frispark snett utifrån höger som hittade Aleks i straffområdet.

—Det var psykologiskt viktigt. Det gav ett annat lugn inför andra.

Älgå kom ut och gjorde en bättre insats under den andra halvleken.

—Det var bättre än i första, men vi kan ännu bättre.

Matchens höjdpunkt var det som skedde i den 67:e matchminuten. Det dömdes frispark för Älgå strax utanför gästernas högra del av straffområdet. Fram klev Johannes Rydén med solen rakt i ryggen och klippte till. Och som han nöp till den bollen!

—Det var en riktig stänkare som såg tung ut borta i krysset, kommenterar Daniel.

Målfirande

2-0 och med ett spel som inte erbjöd GIK/BIK särskilt mycket chanser så kändes det bra. Men med en kvart kvar till 90 så såg det ändå ut att bli en nervkittlande avslutning.

—Vi hade precis diskuterat att de gick ned på trebackslinje. Vi tänkte dra ned en forward och säkra på mitten, men det hann vi inte.

I 76:e minuten tvingades Robin Larsson kapitulera och ge gästerna närkontakt. Någon riktigt farlig anstormning kom dock inte.

—De slår sina långa och man vet inte vart de studsar, men vi fredade oss rätt väl.

Som Älgåanhängare räknade man ned de sista minuterna upp till 90. När den nämnda matchminuten anlände och inte följdes av tilläggstid så kunde man dra en lättnadens suck. 2-1 blev slutresultatet och den andra raka segern och totalt sju poäng ger Älgå lite arbetsro.

Beröm från tränarhåll fick Johannes Rydén, Martin Teodorsson och Robin Karlsson.