Anta utmaningen och delta i Älgåklassikern

Det är ett jubileumsår som stundar för Älgå SK som fyller 90 år under 2022. En del av firandet är den årslånga utmaning vi nu bjuder in till: Älgåklassikern. 

Som namnet antyder är det vår egna version av den svenska klassikern som består av att genomföra Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet.

Älgåklassikern går ut på att under en bestämd tidsperiod sammantaget ha tränat och presterat den distans som motsvarar det aktuella loppet. Exempelvis ska man under perioden 1 januari–31 mars ha avverkat nio mil skidåkning, vilket motsvarar ett Vasalopp.

Som deltagare är man dock inte begränsad till en gren per lopp, utan skidåkning kan exempelvis kompletteras med eller ersättas av stavgång eller en crosstrainer. Huvudsaken är att den totala distansen uppgår till nio mil.

Att delta i Älgåklassikern kostar inget, man behöver bara vara aktiv medlem i Älgå SK. När du anmäler dig får du dessutom ett gratis medlemsskap i vårt nya gym under 2022 till ett värde av 600 kronor. För den som vill kan faktiskt hela klassikern genomföras där.
Detta pågår fram till december och då väntar fina priser till dom som klarat utmaningen och genomfört en Älgåklassiker.

Anmälan stänger den 31 januari, men vänta inte för länge utan kom igång så snart som möjligt!

Läs mer om Älgåklassikern och anmäl dig här.
För frågor, skicka ett DM till oss på Facebook eller Instagram eller maila till klassikern@algask.se.