Äntligen Älgå!

Äntligen! Idag överskuggas alla eventuella firanden av Sveriges nationaldag av Älgås välbehövliga och sagolikt härliga seger mot IFK Munkfors ”hemma” på Linnevi. Det som inte stämt hittills gjorde plötsligt det och bröderna Magnusson svarade för samtliga mål i denna 7-0 (4-0)-seger.
–Det är en stor sten som fallit, nu är vi med igen, säger en lättad Patrik ”Klarre” Klarström.

Vi tar det igen. I premiären borta mot Kils AIK 2 svarade Älgå för en formidabel laginsats då ett 0-2-underläge vändes till seger med 3-2. För nykomlingarna i division 5 var det en kanonstart på säsongen 2012.
Men sedan dess har det inte fungerat alls för Älgå som drabbats av hjärnspöken efter att ha radat upp förlust på förlust. Även om man varit bra med i matcherna så har Älgåspelarna sprungit i motvind och haft stolpe ut.
Den senaste matchen mot Ekshärad hade egentligen inte kunnat sluta i annat än seger, men ändå vann Ekshärad med 4-2. Älgå SK var sist i tabellen inför dagens match mot IFK Munkfors där seger var ännu viktigare än senast.
Om vi tänker tillbaka på höstens kval till femman så mötte Älgå Munkfors då och besegrade dom på ett imponerande sätt. Munkfors hade, liksom Älgå, slutat tvåa i sin division 6-serie men hade faktiskt inte förlorat en enda match under säsongen. Tills Älgå kom och spräckte den nollan på deras konstgräsplan.
Men idag var det en ny match och annorlunda förutsättningar.
–Vi sa att idag var det dags att vända på den här onda trenden, berättar Klarre.
Liksom mot Ekshärad började Älgå bra och tog ledningen med 1-0 genom Henrik Magnusson. Den här gången kom dock målet redan efter fyra minuter och drömöppningen var ett faktum.
Mot Ekshärad var det kvitteringen till 1-1 som gjorde att momentumet skiftade till motståndarnas fördel, så därför var Andreas Magnussons 2-0-mål efter 12 minuter av extra stor vikt.
Älgå fortsatte att nöta på framåt och innan halvleken var slut hade bröderna Magnusson dubblerat sin målskörd och gett Älgå en 4-0-ledning att ta med in i pausvilan. 4-0! När hade Älgå en sådan ledning senast?
Det kändes således bra inför den andra halvleken där taktiken var följande:
–Vi skulle inte tänka på vad det står utan spela vårat spel.
Munkfors kom ut och var lite hetare framåt men skapade inga direkta jättechanser. Thomas Larsson i mål var dock på tå och kunde bibehålla nollan när chanserna kom.
–Då var Larsson bra med och fick göra ett par parader, säger Klarre.
–Med vårat oflyt vi haft så hade de kunnat göra ett-två mål på såna halvchanser.
På en retur rullade bollen mitt framför ett halvöppet mål, men Thomas hann slänga sig i bollbanan och rädda det som hade varit ett givet mål annars.
Älgå kom dock igång igen och kunde ganska snart förflytta det mesta av spelet till offensiv planhalva. Man hade överraskande lätt för att komma igenom Munkfors backlinje.
–De körde med en konstig offsidetaktik, så hade vi varit lite kyligare så hade vi gjort tio.
En handfull gånger blev Älgå mycket riktigt avvinkade för offside, men flertalet gånger kunde man komma väldigt fria. Det utnyttjade Andreas Magnusson som inom loppet av bara några sekunder utökade ledningen till både 5-0 och 6-0 med 20 minuter kvar av matchen. Därmed hade ”Gädda” gjort fyra mål i matchen och Henrik ”Börren” Magnusson följde strax upp med att göra sitt tredje mål vilket innebar 7-0.
–Både Börren och Gädda har insett själva att de varit lite bekväma och slet mer idag, berömmer Klarre.
Det gav verkligen resultat idag och för första gången den här säsongen visade Älgå effektivitet framåt. Sju mål framåt alltså! Sju mål mot noll!
–Vi har sagt att förr eller senare så kommer det, säger Älgåtränaren vars lag nu kan få lite bättre arbetsro.
Redan på lördag är det dags igen då Älgå kommer att tas emot av IFK Velen på bortaplan.
–Nu blir det lättare att åka dit med 7-0 i ryggen, avslutar Klarre som ville ge extra beröm till Andreas och Henrik Magnusson samt Jesper Nylund och André Jakobsson.