Årjäng frisparkade sönder Älgå

I regnet på fredagskvällen var det derby i division 5 mellan Årjäng och Älgå. Hemmalaget Årjäng vann med övertygande 5-1 efter en utklassande andra halvlek.IMG_6039

Division 5-derbyt mellan Årjäng och Älgå var ett möte mellan två lag i den nedre halvan av tabellen. Älgå var tabelljumbo inför matchen och törstade efter sin första seger. Hemmastarka nykomlingarna Årjäng siktade på att ta ett kliv uppåt i tabellen.
Det var precis vad man gjorde också. Efter en jämn första halvlek som slutade 1-0 till Årjäng, lossnade det rejält för hemmalaget i andra. Efter en tidig kvittering från Älgå, gjorde Årjäng fyra mål i den andra halvleken.

IMG_6038

Robins frisparkar avgjorde

Årjängs Robin Ådefors hade en betydande roll i segern. Hans rackarrökare till frispark i den 60:e minuten gav Årjäng återigen ledningen med 2-1.
–Det var öppet vid den bortre gaveln, det var där man siktade. Gött att den satt, de brukar gå över, säger Robin om målet.
Även 3-1 målet låg Robin bakom. Årjäng fick ännu en frispark från nästan samma läge men några meter in i banan. Den här gången blev det ett inlägg mot den vänstra stolpen där Joakim Lindeberg nickade in 3-1 i den 67:e matchminuten.
Både 2-1 och 3-1 var riktiga fotbollskarameller. Det senare var en inövad variant.
–Jag och Kim har provat den några gånger så det var jävligt gött att den satt, säger Robin.
–Kim är stark i luften så han vinner tio av tio.

Som ett korthus

När Johan Andersson nickade in 4-1 på en hörna i den 77:e minuten var det definitivt tack och god natt, Älgå. Trots att man spelade bra i den första halvleken och kvitterade tidigt i den andra, faller man ihop totalt i den andra halvleken.
–Vi var som ett korthus i andra, vi gör 1-1 ändå men när de gör 2-1 så går nacksenorna av, säger Älgås tränare Stig Pettersson.
Älgås andra halvlekar var deras styrka i början av säsongen då man kunde springa ifrån motståndarna och avgöra matcherna. Nu har de blivit lagets akilleshäl istället.
Det tydligaste och mest talande exemplet var matchen mot Grums. Då hade man ledningen med 2-1 efter första halvlek, men i andra tappar man allt och förlorar med 6-2.
–Det blir stressigt, det faller på något sätt. Vi har släppt in 14 mål på tre matcher i andra. Det är oförklarligt, säger Stig.

IMG_6053

Årjäng numret större

Det var trots allt Älgå som startade matchen bäst. De första 20 minuterna var Årjäng inte alls med.
–De gick ut hårt, vi var inte på tå, säger Robin Ådefors om matchinledningen.
Därför var Årjängs 1-0 mål i den 25:e minuten aningen ologiskt. Det var Tommy Gustavsson sköt iväg ett högt skott långt utifrån som gick över målvakten i Älgå.
–Jag tycker vi var numret större än dem hela matchen, passningar och rörligheten, vi varierade korta, längre pass, sammanfattar Robin.
Det var många som hade gjort sig förtjänt av beröm i Årjäng. Simon Karlsson, Jimmie Lindeberg, Johan Andersson och Stefan Fredriksson var några.
–Eloge till alla, det var krig över hela plan, vi står inte och vilar, säger Årjängs lagledare Peter Svensson.
I Älgå ville Stig Pettersson berömma Peter Johansson men särskilt Henrik Ryman.
–Han gör sin absolut bästa match, undrar om det är någon som någonsin sett honom spela så bra, säger Stig.