Bra insats mot Arvika Fotboll i DM

I den bitande kylan på Viks grusplan gav Älgå i afton Arvika Fotboll en match i distriktsmästerskapen. Älgå hade 1-0 efter den första halvleken, men i slutet av matchen var det Arvika som orkade mer.

I den senaste träningsmatchen lyckades Älgå tygla nyblivna division 4-laget Årjängs IF på bortaplan och spela oavgjort, 0-0. I säsongens första tävlingsmatch var det IK Arvika Fotboll som bjöd på ett mer rutinerat division 4-motstånd.

För Älgå var detta en ännu bättre värdemätare och en match där man hade allting att vinna. Taktiken var ungefär den samma som mot Årjäng.
–Vi spelade ungefär likadant som mot Årjäng, men bolltempot är högre nu, menar Älgå-tränaren Patrik ”Klarre” Klarström.
Även denna gång var det defensiven som det fokuserades på.
–Att rulla ut Arvika går inte, så vi krymper ytorna i stället.

Arvika kunde rulla mycket boll i den första halvleken och blev inte speciellt hårt pressade av Älgå. Men när halvtimmen var spelad på Lingonvallen i DM-matchen så blåste domaren straff för Älgå. Det var ingen rackarrökare till straffspark, men Andreas Magnusson ordnade ändå 1-0 till Älgå mot Arvika.
Detta resultat stod sig halvleken ut och när spelarna kom ut inför den andra akten så var frågan; hur länge skulle Älgå orka stå emot?

Arvika fortsatte att rulla boll men Thomas Larsson svarade för avgörande räddningar. Men ungefär 15 minuter in i halvleken kunde inte ens lagkaptenen stå emot längre, utan Arvika utjämnade då till 1-1.
Mot slutet blev det allt tydligare att Älgå inte längre orkade hålla jämna steg med Arvika och en stund senare hade ”bortalaget” vänt till 2-1. Men fler mål blev det faktiskt inte.
–Vi gör en kanonmatch, att vi inte orkar sista 20 är inte så konstigt, säger Klarre.
–Vi kan verkligen ta att vi förlorar med 2-1, det ser lovande ut inför säsongen.