Bra spel i programenlig förlust

På pappret: ännu en storförlust. På planen: ännu en bra insats.

Älgås andra halvlek mot serieledande Rottneros under gårdagen var bland det bästa man presterat i år. Enkla misstag bakåt och en duktig målvakt i gästernas mål gav dock slutresultatet 0-5.

Med målskillnaden 13-0 på tre matcher stod det klart redan på förhand att seriefavoriterna – och fjolårets division 4-lag – Rottneros skulle bli en tuff uppgift för Älgå. Gästerna från Fryksdalen hade exempelvis en 7-0-seger mot Årjäng som senaste facit från seriespelet.

Älgå lyckades ändå spela på ett godkänt sätt under den första halvleken. Dessvärre håller trenden i sig med att man släpper till lite för enkla mål som ger tunga uppförsbackar.

Adam Alvarsson

Utan att ha presterat något lysande spel så hade Rottneros ledningen med 2-0 innan kvarten var spelad. Första målet kom på en frispark som ändrade riktning framför Jesper Jansson mellan Älgå-stolparna. Andra målet kunde gästerna alldeles för ostört nicka in från en position rakt framifrån i straffområdet.

0-3 i halvtid

Älgå höll hyfsat jämna steg med Rottneros under den resterande halvtimmen av den inledande akten. Dessvärre kom utdelningen åt andra hållet då Rottneros utökade till 3-0 strax innan paus.

I halvtid klev lagkaptenen Mikael Simberg av och in kom den gamle bekantingen Jim Flobergseter som därmed gjorde comeback. Även Robin Nilsson gjorde sin första match i Älgåtröjan sedan återkomsten.

Johannes Rydén

Rottneros utökade till 4-0 tio minuter in i andra halvlek, men sedan släppte Älgå på handbromsen. Stundtals spelade man riktigt fin fotboll och det var, trots underläget, nästan synd att matchen närmade sig sitt slut.

Givetvis behövde inte gästerna anstränga sig mer än nödvändigt, men spelmässigt var Älgås andra halvlek en av de bästa i år. Man var riktigt nära att spräcka Rottneros nolla flera gånger om. Bollen rullade på ribban innan den ramlade ned på fel sida. Johannes Rydéns fina skruv på frisparken var mycket nära.

Målvakten i Rottneros gjorde en imponerande match och lyckades hålla nollan för fjärde matchen i rad. Slutresultatet 5-0 fastställdes genom en kontring med tio minuter kvar.

Det var en programenlig seger för serieledarna, men resultatet speglar inte matchbilden.

Om Älgå tar med sig samma fina spel till lördagens bortamatch mot IFK Velen så har man all anledning till att hoppas på ett helt annat resultat.