Bra start på ödesveckan

Seger mot Ekshärad var ett måste för herrlaget på måndagskvällen. Och som väl var kunde Stig Pettersson, i alla fall för stunden, andas ut efter matchen.
–En av två denna veckan som vi måste vinna, säger han efter Älgås 4-2 seger.
IMG_6739

Fjolårets division 4-lag Ekshärad har fallit ihop och blivit femmans sämsta lag. Nåja, inte sett till tabellen, då är Älgå sämst. Men Ekshärad har tappat större delen av sitt lag och ser ut att falla tungt genom seriesystemet. Inför matchen låg Ekshärad åtta med 10 poäng.
För Älgås del var det alltså ytterst nödvändigt att vinna matchen och hänga med i ”bottenstriden”.

Ledning efter första

Första halvlek var spelmässigt jämn med en liten fördel för Älgå. 27 minuter in i matchen sköt Andreas Magnusson in 1-0 till Älgå. Ledningen varade dock inte länge. I Ekshärads första anfall efter målet kvitterade man till 1-1.
Knappt tio minuter senare återtog Älgå ledningen när det blev kalabalik i straffområdet efter en hörna. Jonathan Andersson var målskytten.
IMG_6741

Tompa och Gädda avgjorde

Tidigt i andra halvlek kom ännu ett härligt mål som säkrade ledningen en aning. Thomas Berntsson var det som satte 3-1 i den 51:a minuten.
Andreas Magnussons andra för kvällen som betydde 4-1 var det som föreföll matchavgörande. Fyra mål framåt är något vi inte blivit bortskämda med hittills. Förvisso har man skapat chanser som motsvarat så många mål, men inte utnyttjat dem. 0,7 mål per match var Älgås genomsnitt inför matchen.
–Vi gör fyra mål men det är ändå i underkant, säger Stig.

Ämtervik i våravslutning

Ekshärad reducerade till 4-2 på en straff i den 81:a minuten, men trots närmare fem minuters tillägg hann inte gästerna komma närmare.
Segern innebär inte att Älgå lämnar jumboplatsen, men man kommer närmare lagen ovan. Man är bara två poäng efter Töcksfors som har nio. I de bästa av världar, där Töcksfors förlorar borta mot Eskilsäter, och Älgå vinner hemma mot Ämtervik på fredag, kan Älgå gå upp på nionde plats i tabellen.
–Gött, nu är vi ändå med. Det blir jämnt där nere, säger Stig som ville berömma hela laget men ge extra credit till Daniel Sötterman.