Brunskog vägde tyngre i höstpremiären

Hillringsberg/Älgå är ett sommaruppehåll äldre, men fortfarande betydligt yngre än de flesta andra i serien. Är det inte rutin som saknas så är det storlek. Dessvärre är det sällan antingen eller.

Höstpremiären blev, som den inledande tonen redan avslöjat, en tuff sådan för seriejumbon. Motståndarna för dagen, tillika hemmalaget, Brunskog United hade en 3-0-ledning innan första kvarten var fullbordad. Även om man givetvis inte ska säga aldrig inom idrotten så var matchen redan förlorad. Ännu en match. Ännu en nollpoängare.

Det är givetvis lätt att dra en djup suck. Självklart är det inte roligt att förlora match på match. Sådana känslor är inte bara att trolla bort när man bara är en människa. Kanske en ung människa dessutom, kanske flera stycken unga människor. Kanske ett helt lag med dom till och med! Vad som i princip är ett ungdomslag i en seniorserie förtjänar all uppmuntran de kan få.

Brunskog vann den första halvleken med 6-0. Särskilt i början fanns det en anspänning hos gästerna.

–Sista kvarten i första var det bättre. Då började det släppa, säger tränaren Anders Elg.

Spelet fortsatte att bli bättre i andra halvlek, även om Brunskog givetvis inte hade så mycket att spela för.

–Vi vågar hålla i bollen mer och rulla den mer. Vi står upp bättre.

Tyvärr ledde uppryckningen inte till några riktigt farliga målchanser. Istället var det Brunskog som utökade raderna i målprotokollet ett par gånger till.

Slutresultatet skrevs till 8-0 i höstpremiären. Noll poäng men kanske ytterligare tre läropoäng inkasserade.

Ett glädjeämne var debuten av ”nyförvärvet” och hemvändaren Albin Riddargård Persson. Albin är backen som blev målvakten som värvades av division 4-laget IFK Ås. Ikväll var han tillbaka i det blåa Älgå-stället som back.

–Det blir ett bra tillskott det, konstaterar Anders.

Härnäst ställs HIF/ÄSK mot Maskinen på Gladishill nästa fredag.