Brunskog väntar i seriepremiären

Efter ett års frånvaro kliver Älgå Sportklubb åter in i seniorsammanhang med ett herrlag i fotboll. Som bekant är det i form av ett kombinationslag tillsammans med Hillringsbergs IF. Ikväll tar man sig an Brunskog United på Gladishill.

Hillringsberg/Älgå jagar säsongens första seger då försäsongen bjudit på idel förluster mot Klässbol, Åmotfors och Värmskog. Tiden är dock till fördel för laget från västra sidan Glafsfjorden. Man blir alltmer samspelta och den första segern kan mycket väl komma i kvällens seriepremiär.

–Känslan är bra tycker jag, konstaterar tränaren Niklas Schützer.

–Det har känts bättre och bättre ju mer vi har tränat ihop.

Eftersom Älgå och Hillringsberg var anmälda som två egna lag från början ger det en haltande tabell under säsongen. För sex av seriens nio lag var seriepremiären förra veckan.

Brunskog var dock inte ett av dessa, så för att få en känsla av vart premiärmotståndarna står så får man referera till försäsongen.
Där har lagen samma facit med tre förluster på lika många försök. Brunskog har träningsmatchat mot Arvika Fotboll P17, Jössefors U och Östra Deje.

Som en favorit till seriesegern utser Niklas det nystartade Arvika United. Den egna, outtalade målsättningen placerar Hillringsberg/Älgå lite längre ned i tabellen.

–Jag hoppas på att komma minst i mitten i alla fall.

Överlag är truppen ung och ska inte ha alltför stora krav på sig. Den bästa tiden i fotbollskarriären ligger fortfarande framför dom.

Några viktiga kuggar i lagmaskineriet att hålla ögonen på kommer vara José Perez, Mortaza Shyiyi samt lagkaptenen Kevin Wäxtfelt.