Brutal förlust på tilläggstid

I en värld där 0-5 är ett standardresultat så borde 3-4 kännas som en framgång. Det gör det inte.
Ett heroiskt kämpande Älgå hade 3-3 mot tabelltvåan Grums i 90:e minuten. Men i 93:e satte gästerna bollen i mål och kniven i hjärtat.

I vårens seriepremiär vann Grums med 5-0 över Älgå. I tisdags föll de blåklädda med 5-1 i bottenmötet mot Årjäng trots bra spel i 75 minuter. Härom veckan slog Grums Årjäng med 13-3.

Om förutsättningarna var svåra i tisdags så var de snäppet värre inför gårdagens möte på Älgvallen. Både Jim Flobergseter och Andreas Crafoord var med i tisdags men tvingades lämna återbud på grund av sjukdom. En egentligen knäskadad Tobias Carlström Georgsson ställde upp med kort varsel som den saknade elfte utespelaren. Som ensam avbytare lämnades tränaren Anders Elg.

Spelade som ett lag

Matchen mot Grums skulle i någon mening bara spelas av så att Älgåtruppens skador och sjukdomar skulle få läka under uppehållet. Men liksom tisdagsmatchen mot Årjäng ställde Älgå upp och spelade riktigt bra. Man hade absolut ingenting att förlora och spelade som ett lag och kämpade för varandra.

Om Grums hade förväntat sig en bekväm och trevlig fredagkväll på Älgvallen med tre givna poäng så fick man tänka om. I den 21:a minuten spelade Emil Henriksson snett inåt bakåt i straffområdet och hittade nämnde Tobias som placerade in 1-0 till Älgå.

IMG_6560

Albin Persson gjorde sin andra match i sin målvaktskarriär istället för den fortsatt sjuke Jesper Jansson. Albin gjorde återigen en bra match, men tvingades släppa in 1-1 på hörna efter halvtimmen.

I det läget kunde man fråga sig om Grums skulle ta över matchen och att resultatet skulle rinna iväg. Så blev det inte.

Bara minuter senare gick Martin Olsson ned i straffområdet och från elva meter satte lagkaptenen Marcus Ekblom Älgå i ledningen igen.

Oskar utökade

Hemmaspelarna satte hög press på Grums målvakt vid en utspark som Oskar Björn lyckades fånga in. Från distans sköt han in 3-1 bakom den felplacerade målvakten i den 33:e minuten.

Halvtidsresultatet 3-1 var smått osannolikt och det var inte heller oförtjänt. Älgå var på väg mot en skräll, en bragdartad insats med tanke på förutsättningarna. Smolket i glädjebägaren var att det återstod 45 långa och jobbiga minuter av matchen. På Grums avbytarbänk fanns fyra pigga och fräscha avbytare.

Tony Kaspersson

En anstormning förväntades och kom givetvis också. Älgå hade inte mycket framåt under den andra halvleken och spelade alltsom oftast på egen planhalva. Första kvarten klarade man dock av och 3-1 stod sig med halvtimmen kvar.

Med drygt en kvart kvar kom till slut målet man ändå antog skulle komma. 3-2 och Grums hade i allra högsta grad närkontakt.

Grums kom ikapp

Älgå var tröttkört och ju mer Grums matade på framåt desto mer skakigt blev det bakåt. I 81:a minuten kom kvitteringen till 3-3.

Även om tre poäng hade varit ett fantastiskt resultat så var inte en delad poäng så mycket sämre. Det hade laget definitivt gjort sig förtjänta av.

Ola Kaspersson

Men så hände det som absolut inte fick hända. Klockan hade passerat 90. På stopptid, i den 93:e matchminuten satte Grums 4-3. Hemmalaget fick se sig besegrade efter att ha gått på knäna i slutet och tappat 3-1 till 3-4. Situationen var inget annat än grym för Älgåspelarna.

Givetvis hade Grums jobbat ihop till målen under andra halvlek. Adam Alvarsson rensade bollen på mållinjen och man hade ett skott i ribbans nederdel.

Det var trots detta brutalt att förlora på tilläggstid efter den heroiska insatsen Älgå svarade för. All heder till de elva kämparna som visat ett stort hjärta de två senaste matcherna.