Dålig inställning sänkte Älgå

Efter den efterlängtade första segern för säsongen som kom hemma mot Eskilsäter senast, hade det ultimata förstås varit ännu en seger mot Västanvik. Så blev det inte.

Redan innan matchen märkte Stig Pettersson att hans Älgå skulle få det tufft hemma mot Västanvik.
-Det märktes redan på uppvärmningen att det var dålig inställning, säger han.
Och mycket riktigt blev matchen ingen dans på rosor.
-Första 25 minuterna kunde vi ha låtit Västanvik spelat själva, kritiserar Stig.
Trots den recensionen av första halvlek så var det faktiskt 0-0 efter densamma. Men i andra kom målen för Västanvik. Precis som vi sett flera gånger tidigare så är det i de andra halvlekarna som Älgå tappat matcherna och släppt in målen. Statistiken säger allt, av de 22 mål som Älgå släppt in hittills så har 19 av dem kommit i den andra halvleken.
Västanvik gjorde 1-0 i den 60:e minuten på en hörna. Fasta situationer är något Stig påpekar att man måste bli bättre på.
Västanvik stänger matchen definitivt under de sista fem minuterna när man utökar ledningen två gånger om och fastställer slutresultatet 3-0.
-Sämsta matchen hittills, det är sämre än Töcksforsmatchen. Inställningsmässigt är det katastrof, säger Stig.
Det är bara att konstatera att det ser inte bra ut för Älgå. Det blir inte bättre av att man i nästa omgång möter serieledande Viking på bortaplan. Sedan har man två hemmamatcher innan sommaruppehållet, och seger i dem är ett måste.
-Det är tjänstefel att spela som vi gör i år.