Damerna sex minuter från poäng

Det såg länge ut att sluta oavgjort när Älgå tog emot Råtorp i damfyran. Men ett sent mål från Råtorp satte stopp för Älgås avancemang i tabellen.

IMG_5842

Älgås damer hade chansen att avancera i tabellen när man fick besök av Råtorp på fredagskvällen. Båda lagen hade nio poäng inför matchen, och vinnaren skulle således dra ifrån förloraren.
Matchen spelades för övrigt på Forshälla eftersom Älgvallens fotbollsplan var för blöt efter regnet tidigare i veckan.

Mål på första chansen

”Hemmalaget” inledde matchen bäst, men första målet gjordes av Råtorp. Gästerna tog ledningen i den sjätte matchminuten på deras första riktiga anfall. Det var ett snöpligt mål naturligtvis och en tung start på matchen för Elin Andersson i Älgå-målet.
Älgå fortsatte dock vara det bättre laget och hade störst bollinnehav. Men några riktigt farliga målchanser hade man inte många av. När Råtorp väl skapade lägen, tenderade de att bli ganska farliga.
IMG_5830

Anna kvitterade

Det var de fasta situationerna som avgjorde till Älgås fördel när man slog Råda på bortaplan förra veckan. Kvitteringen mot Råtorp kom också i samband med en fast situation. I den 18:e minuten fick Älgå en hörna som Sofia Karlsson slog till bortre delen av straffområdet, skottet gick igenom detsamma utan att träffa mål. Men när bollen återigen skickades in i straffområdet var Anna Wallberg där och skickade in kvitteringen.

Snabbare Råtorp

När de första 45 minuterna var avklarade var ställningen fortsatt 1-1. Ett ledningsmål för Älgå var dock inte långt borta i slutet av den första akten. Annika Kasperssons frispark, avlossad ett par meter från mittcirkeln in på Råtorps planhalva, boxades precis över gästernas ribba.
Men det var målmässigt helt lika alltså, men spelmässigt ledde Råtorp efter paus. Plötsligt var det Älgå som fick finna sig i att bollen befann sig mest på den egna sidan av mittlinjen. Skulle ett lag avgöra i den andra akten så såg oddsen bättre ut för Råtorp som plötsligt fått rejäl fart.

IMG_5737

Sent segermål

Just när Älgå såg ut att klara 1-1 och Råtorp såg ut att börja tappa tempot, så kom 2-1 till gästerna. Med sex minuter kvar till 90 resulterade ett felpass i att Råtorp fick tag i bollen vid halvmånen och tämligen oattackerat kunde man ladda och skjuta in det sena ledningsmålet över Elin Andersson.
Älgå försökte självklart etablera ett tryck mot Råtorp-målet under de minuter som återstod, men man lyckades inte bita sig fast.

Chanslöst i andra

I avsaknaden av ett kvitteringsmål vann Råtorp således matchen med 2-1. Med tanke på hur den andra halvleken såg ut får det anses vara ett rättvist resultat, trots att det var två ganska snöpliga mål som fällde Älgå.
–Vi spelade bra i första, men vi hade ju ingen chans i andra, säger Älgås tränare Bosse Johansson.
–De blev väldigt mycket bättre, de sprang bra och det var ju folk överallt.
IMG_5790

Elin bra i mål

Trots förlusten i målvaktskampen var Elin Andersson bäst för dagen i Älgå. De båda målen kunde man omöjligt klandra henne för, och hon stod för flera utmärkta ingripanden och höll Älgå länge inom räckhåll för tre poäng.
–Trodde vi skulle orka 1-1. Vi förlorade mot ett bättre lag, sammanfattar Bosse.
Nästa match för Älgå är redan på onsdag då man beger sig till Årjäng.
–Vi ska ladda om och åka dit för att vinna, avslutar Bosse.