Deje skickade ned Älgå i sexan

Efter bara en säsong i femman så är Älgås herrar klara för spel i division 6 nästa år. Att Rottneros besegrade Ekshärad var inte till stor hjälp då Älgå inte lyckades vinna över Deje.

Tabelltvåan Velen krossade Ekshärad med 9-0 i den förra omgången. Samtidigt vann Älgå derbyt mot Mangskog och plötsligt var ingenting omöjligt längre.
I den sista omgången behövde serieledande Rottneros ta poäng mot Ekshärad för att säkra seriesegern. Vid scenariot att Ekshärad gick poänglösa från det mötet och Älgå besegrade Deje så skulle kvalplatsen vara i Älgås händer.
Det var alltså bara gasen i botten som gällde på Älvkroksvallen och att hoppas på medgång i parallellmatchen.
–Vi kämpade och slet som djur, berättar Älgåtränaren Patrik ”Klarre” Klarström.
Men i halvtid var ställningen fortsatt 0-0 och om det oavgjorda resultatet stod sig så skulle de kommande 45 minuterna vara säsongens sista. Till råga på allt fick Älgå en tung start på halvleken då David Wiklund drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Detta skedde i den 51:a minuten och det var lång tid kvar att spela med tio man på. Men tolv minuter senare fick Älgå till sist 1-0 genom Andreas Magnusson.
Under halvleken hade han även ett friläge och Martin Teodorsson sköt en frispark i ribban. 1-0 förblev dock ställningen, men vi vet ju hur det har gått i de avgörande lägena under säsongen. I den 83:e minuten kvitterade hemmalaget till 1-1 och Älgås behov av ett ledningsmål blev akut.
–Det var bara att flytta fram så mycket som möjligt, konstaterar Klarre.
–1-1 eller 2-1 spelade ingen roll.
2-1 blev också slutresultatet, men det var Deje som på övertid sänkte Älgå. Att seriesegrande Rottneros besegrade Ekshärad med 4-0 var alltså helt betydelselöst. Älgå var återigen bara nära, men efter bland annat förlusten mot Ekshärad kom man närmare än vad man hade vågat tro.