Delad poäng i händelsefattigt derby

Oavgjort blev slutresultatet i fredagskvällens division 7-derby mellan Älgå och Hillringsberg. Det var en ganska så händelsefattig tillställning där 1-1 får anses vara ett rättvist resultat.

Med traditionen i bakhuvudet så är det kanske inte speciellt konstigt att förvänta sig lite extra känslor när Älgå möter den gamle antagonisten Hillringsberg.

Kvällens division 7-möte hade dock inte det underhållningsvärde som man önskar på en fredag.

–Det var ingen vacker fotboll från något håll, menar Älgåtränaren Daniel Schröder.

Matchens första mål kom i den 28:e minuten då Robin Nilsson nickade in 1-0. Patrik Karlsson slog en frispark som boxades ut till Robin som med sin panna styrde ned bollen vid högra stolproten.

Robin Nilsson

Robin Nilsson nickar in 1-0.

Just vid det tillfället var ledningsmålet inte speciellt välförtjänt, men i situationerna därefter hade Älgå bud på mer. Men i stället för 2-0 kom 1-1 efter en målvaktsretur i den 38:e minuten.

I den andra halvleken spelade inte Älgå med solen i ögonen längre och spelade även lite bättre.

–Vi höjer oss i andra, säger Daniel vars lag ändå inte skapade någon riktigt het chans.

–Det var först i slutet som vi får några riktigt fina chanser.

Patrik Karlsson

Frisparkar och hörnor satte Hillringsberg under press i slutminuterna, men Älgå kom bara nära som bäst.

1-1 efter 90 minuter fick ändå anses vara ett rättvist resultat i denna match som hade lite 0-0-karaktär.

Beröm fick förre HIF-målvakten Jesper Jansson, Robin Nilsson samt lagkaptenen Bonny Karlsson.