DM-förlust ett fall framåt

Försäsongens andra match var första tävlingsmatchen. Älgå tog under eftermiddagen emot seriekonkurrenten Norrstrands IF i DM på Lingonvallen.
Älgås insats var klart godkänd under tre fjärdedelar av matchen. Dessvärre var gästerna hypereffektiva under den sämre perioden och slutresultatet rann iväg till 2-6.

Det var ett helt annat Älgå som ställde upp idag jämfört med försäsongspremiären mot Gunnarskog/Bortan. Ett GIK/BIK som för övrigt även besegrade Jössefors idag.

–Första halvlek är väldigt bra, konstaterar Älgåtränaren Anders Elg.

–Vi spelade som vi kommit överens om.

I matchen mot GIK/BIK gjorde man raka motsatsen och kom in i ett spel till stor del bestående av långbollar. Idag höll man bollen inom laget och lät den rulla.

Älgå hade både medvind och medstuds då man tog ledningen i matchupptakten. En långboll av Ola Kaspersson från egen planhalva studsade över målvakten och in i mål genom Emil Henriksson som påpassligt var framme.

Älgå spelade bra hela halvleken och man behövde inte skämmas över 1-0-ledningen. I mål hade Jesper Jansson svarat för en bra insats med flera utrustningar som stoppade gästernas djupledsförsök.

Jesper Jansson

I andra halvlek lade dock Norrstrand in en extra växel och fick utdelning i upptakten av densamma. En boll som det rådde en viss osäkerhet kring huruvida den var inne eller ej dömdes som mål och kvitteringen var ett faktum.

IMG_6268

Norrstrand red vidare på vågen av momentum och tog också ledningen strax därefter. Älgås fina spel var borta och den första halvan av andra akten var matchavgörande. Gästerna gjorde mål på det mesta och fick dessutom en straff med sig. Siffrorna rann iväg till 6-1.

–Men det var strongt att komma tillbaka i andra, berömmer Anders.

IMG_6231

Älgå gav inte upp utan hittade så småningom tillbaka till spelet. Matchbilden utjämnades under matchens sista fjärdedel. Oskar Björn byttes in i stället för Tobias Carlström Georgsson och Albin Persson avlöste Alexander Kildén i backlinjen. Randi Rafael klev av och in kom den nygamle Älgåspelaren Morgan Larsson som därmed gjorde comeback. Han var inblandad i situationen som föranledde Emil Henrikssons reducering till 2-6 i slutet av matchen.

IMG_6275

Även om det sett till siffror blev en storförlust så var matchen ett stort steg i rätt riktning. Norrstrand spelade i division 4 förra säsongen och var ett helt annat typ av motstånd jämfört med GIK/BIK senast. För det unga Älgå-laget var detta en bra och lärorik genomkörare.

Härnäst väntar träningsmatcher mot Arvika U på söndag och Åmotfors/Ås lördagen därefter.