Eftertraktat nyförvärv till Älgå

För ett par säsonger sedan var han en stor och väldigt viktig pusselbit i Arvika Fotbolls nya lagbygge. Idag står det klart att den av många klubbar eftertraktade Christian Berntsson väljer Älgå SK som ny klubbadress.

Division 3 är sedan tidigare igång men för Arvika Fotbolls del är det utan mannen som varit lagkapten de två senaste säsongerna. Så sent som i söndags skulle inte Christian Berntsson spela någon fotboll den här säsongen.

–Men här sitter jag, konstaterar han två dagar senare.

Det är tisdagkväll och träning på Älgvallen. Detta var Christians första möte med den stora samlingen av nya lagkamrater.

–Det är så mycket folk. Så här många har inte andra lag i sexan, inte ens femman.

Är det någon som bör ha koll på sådant så är det just Christian. Mellan 2001 och 2007 spelade han nämligen division 2-fotboll med IFK Ölme. Därefter följde två år i norska Lillehammer som då spelade i grannlandets tredje högsta serie.

Sedan följde en ny sejour i division 2 med Ölme innan han 2012 vände hemåt till Arvika. Där blev han, som tidigare nämnt, en viktig del i Mikael Holgerssons lagbygge och det närmaste en stjärnvärvning man kan komma i västvärmländsk fotboll. Med kaptensbindeln på armen var Christian med och tog upp Arvika Fotboll till division 3.

Christian Berntsson

–Det blev en nystart, säger han.

–Det var en rolig satsning där ingen trodde på oss…men sen så stod vi där.

Förra säsongen spelade alltså Christian i division 3 med Arvika, men i år skulle det ju inte bli någon fotboll…

–Sambon började jobba mycket kvällar och då fanns det inte så mycket tid till att spela på den nivån.

Det fanns inte tid till att spela på någon nivå alls, i alla fall inte fram till i söndags.

–Det blev en kontakt med Reine och då drog det igång, konstaterar Christian.

–Tiden kanske inte räcker till här heller, men det är inte samma press.

Vad Arvika Fotboll för ett par år sedan ville att Christian skulle bidra med var bland annat all hans rutin på fotbollsplanen. Samma sak kommer gälla i Älgå.

–Jag tror att jag kommer bidra med rutinen och lugnet.

Christian kommer alltså inte bara vara en nyttig spelare rent prestationsmässigt. Han kommer även vara en bra förebild för de yngre spelarna och någon att lära av. Just detta är något som Christian redan haft en hel del tankar om.

–Jag har funderat på att börja som tränare och har fått förfrågningar från klubbar.

IMG_4639

Men med tanke på tidsåtgången som ett sådant åtagande kräver så låg det inte helt i linje med planerna på att lägga av med fotbollen, men så småningom kanske.

–I framtiden är det något man vill prova.

Faktum är i alla fall att Christian är ett nyförvärv tillhörande en kategori som är tämligen unikt i Älgå. Vad som redan såg ut att bli ett riktigt bra lag ser nu ut att bli ännu bättre.

–Vi ska nog vara med i toppen med det här laget, avslutar Christian.