En poäng till herrarna efter målsnåla matcher

I söndags reste sjumannaherrarna till Gräsmark för säsongens andra poolspel. Där spelade Älgå två målsnåla matcher mot Fensbol 2 och Jössefors där facit blev en oavgjort och en uddamålsförlust.

Det blev en extra vilovecka mellan det första och andra poolspelet i herrarnas sju mot sju-serie. Detta som en följd av den något röriga premiären där både Fiskevik eller Gräsmark uteblev. Senare valde Fiskevik och Brunskog att dra sig ur serien, vilket ledde till att förbundet valde att lotta om och skapa en ny serie. Gräsmark var dock kvar och stod som arrangörer för helgens poolspel, men fram till torsdag eftermiddag var det högst oklart om huruvida samlingen skulle bli av eller ej.

Dessbättre blev det poolspel och två matcher skulle spelas på två timmar. Förste motståndare var återigen Fensbol 2, som senast man möttes spelade oerhört tufft. Både Kim Ranheim och Lars-Erik Larsson blev dessvärre långtidsskadade i den matchen.
Den här gången gick det dock lugnare till och Älgå gick till halvtidsvila med en 1-0-ledning. Joakim Heintz var målskytten. Under den andra halvleken började orken tryta och Fensbol kunde utjämna och fastställa slutresultatet 1-1.

Efter knappt tio minuters vila var det dags för en ny match, nu mot Jössefors. Även om den gulklädda lokalrivalen hade samma förutsättningar så bestod det laget av yngre, löpglada spelare. Det var alltså två tuffa 25-minutershalvlekar för Älgå som dock hade en stabil backlinje. Sista utposten Oliver Lee stod också för en bra insats mellan stolparna och höll 0-0 länge. Först på en indirekt frispark i den sista minuten gjorde Jössefors 1-0 och tog hem segern.

Summa summarum presterade Älgå ändå två bra kämpainsatser och kunde lämna Gräsmark med en god känsla. Nästa poolspel arrangeras av Jössefors på Forshälla söndagen den 26 juni. Då ställs Älgå mot Gräsmark och Fensbol 1.