En vunnen poäng i derbyt

Älgå var tillbakatryckta större delen av andra halvlek. Något eget, ordnat, anfallsspel hade man stora svårigheter med att få till. Men så kom en kontring och Tobias Carlström Georgsson svarade för en riktigt fin distansmissil som gav delad pott i derbyt.

Matchen mot Jössefors skulle troligtvis bli uppskjuten till torsdagen. Anledningen var att Älgå med oroväckande stor sannolikhet skulle få det mycket svårt att få ihop till ett fullt lag på onsdagen. Med ishockeysäsongen igång så är det en handfull spelare som inte är tillgängliga vid alla matcher framöver.

I slutändan gick onsdagens derby inte att flytta eftersom hemmalaget Jössefors inte kunde. Som väl var kunde Älgå trots allt skrapa ihop en 14 man stor trupp att anlända till Forshälla med.

Lovande start för gästerna

Det var en liten seger i sig, men väl igång såg också spelet bra ut. Ju sämre förutsättningar desto bättre spel.

De blåklädda gästerna rullade bollen fint och hittade varandra på ett bra sätt. Detta belönades med en tidig utdelning i form av en straffspark efter dryga fem minuter.
Marcus Ekblom var upptagen med hockey och även avstängd efter det röda kortet i förra matchen. I stället fick vice kaptenen Bonny Karlsson kliva fram och sparka in 1-0 från elva meter.

Straff åt andra hållet

Allteftersom halvleken fortskred jobbade sig dock Jössefors in i matchen och kunde etablera allt större tryck. Kvitteringen till 1-1 kom också den genom en straffspark. Gulklädda tyckte troligtvis den var solklar. Blåklädda var lite mer tveksamma.

Det oavgjorda resultatet såg hur som helst ut att stå sig till halvtidsvilan. Men så slank distansskottet som betydde 2-1 in under Jesper Jansson precis innan halvtid. Ett psykologiskt tungt mål givetvis.

Tillbakapressade i andra

Bättre blev inte känslan i andra halvlek. Jössefors ägde spelet helt och hållet medan Älgå hade bedrövligt svårt att få till ett ordnat spel.

Men så kom till sist en uppstickare från gästernas sida där Tobias Carlström Georgsson satte en fenomenal strut från distans. 2-2 med kvarten kvar att spela.

Spelet öppnades upp efter kvitteringen och var böljande. Båda lagen hade möjlighet att göra ytterligare mål, men när slutsignalen ljöd var 2-2 fortfarande resultatet som gällde.

Viktig poäng

En vunnen poäng för Älgå som behöver plocka varje pinne man kan för att hoppet om säker mark ska leva.
Beröm ska samtliga spelare ha, men extra uppmärksamhet förtjänar Per Pettersson som kommer hoppa in i mån av möjlighet under hösten. Även Bonny Karlsson, Jim Flobergseter och Oskar Björn förtjänar extra beröm.

Närmast väntar en match mot Värmlandsbro på hemmaplan. Notera att den matchen är uppskjuten från lördag till söndag. Avspark klockan 18.00.