Fasta situationer avgjorde

Damlaget tog ett kliv uppåt i tabellen efter att ha bortaslagit Råda IK på fredagskvällen. Matchen var spelmässigt jämn men det var de fasta situationerna som avgjorde till Älgås fördel.

Älgå hade tre hörnor i första halvlek och gjorde mål på två. I början av andra halvlek fick man ytterligare en, och gjorde ytterligare ett mål.
Utdelningen på fasta situationer var utmärkt och det var också det som avgjorde den i övrigt jämna matchen mot Råda. Det Älgå som hade 3-0 i halvtid var en aning sjukdomsdrabbat och fick problem mot slutet av matchen.
–Vi tar slut spelmässigt på slutet. Det är många som varit krassliga under veckan, säger Bosse Johansson.

Råda reducerade

En olycklig studs resulterade i ett friläge för hemmalaget som därmed reducerade till 1-4. Med fem minuter kvar av matchen är Älgå tröttkört och släpper in 2-4. Närmare än så kom de dock inte, utan Älgå vände hemåt med tre nya, härliga poäng. Därmed går Älgå upp på tredje plats i tabellen med nio poäng, dock med en match mer spelad än både lagen över och under.
Susanne Åström gjorde två mål och var en av Älgås bästa spelare på planen. Annchi Åström och Malin Ornstein fick också beröm av Bosse.
Övriga målskyttar var Annika Kaspersson och Sofia Karlsson som tilldelades ett självmål av Råda.