Fjärde raka när Älgå slog tabelljumbon

Ytterligare en halvdan insats av Älgå. Och ytterligare tre poäng. Igår kväll besegrades tabelljumbon Rännbergs IK med 2-1 (0-0) på Hammarsvallen.

–Spelmässigt kan vi höja oss avsevärt, menar Daniel Schröder.

Den första halvleken av segermatchen mot Torsby U senast var inte alls bra. I andra halvlek ryckte man dock upp sig och svarade för en riktig kämparinsats som räckte till seger den gången.

En uppryckning ville man också se efter pausvilan i gårdagens match. Älgå hade förvisso börjat matchen bra och ägt matchbilden första 20 minuterna, men sen blev det sämre.

–Vi var tvungna att ha ett bättre passningsspel. Det var ”fespass” på de avgörande bollarna.

Även om förbättringen kanske inte var fulländad på just den punkten så såg den ändå bättre ut i andra.

–Vi kämpade mer i alla fall och vann mer bollar. Tack vare det fick vi målen.

Mål efter hörna

Efter två misslyckade hörnor på kort tid fick Johannes Rydén till en hög och bra boll från högra hörnflaggan. Returen nickade Robin Karlsson in och gav Älgå ledningen med 1-0 i den 53:e minuten.

Robin var för övrigt Älgås klart bäste spelare i matchen.

–Han hade ett driv och gick förbi sin gubbe. Han var aktiv.

I mångt och mycket var det på Robins vänsterkant som Älgå lyckades ta sig framåt i banan.

Jonatan Andersson

I den 60:e minuten tog sig Tony Kaspersson fri och sköt in 2-0 till Älgå.

–2-0 och lite andrum, säger Daniel.

Andrummet varade dock inte länge. Tre minuter senare kontrade Rännberg och reducerade till 2-1. Lite för enkelt och lite för billigt.

–Då blev det nerv.

Gästerna satsade framåt

Stundtals var det mycket spel fram och tillbaka då Rännberg chansade och Älgå kontrade. Även om det oftast var närmare 3-1 än 2-2 så var det nervöst ända in i det sista. Gästerna hade vid ett tillfälle ett jätteläge att kvittera då bollen passerade tätt, tätt utanför högra stolpen.

Men Älgås chanser var som sagt fler.

–Vi hade några chanser att spela snett inåt bakåt när vi kom in med tre, fyra spelare i straffområdet. Vi hade kunnat göra några enkla mål.

Dessa passningar kom dock inte och inte heller de enkla målen. Det hela gick ändå vägen eftersom 2-1 var ställningen när domaren blåste av den gråa och regniga matchen.

–Tre poäng till och det är viktigast, summerar Daniel som har mer att ta ut ur sitt lag.

I och med detta har Älgå nu fyra raka segrar, varav tre är uddamålssegrar där spelet inte varit klockrent. Att vinna sådana matcher får ändå anses som en styrka.

Nu är det bara en match kvar innan sommaruppehållet och den är mot Åmotfors/Ås på bortaplan. I väntan på nästa hemmamatch kan vi bara hoppas att gräset på Älgvallen växer.

Beröm fick Robin Karlsson, Kristoffer Östling, Marcus Ekblom och Johannes Rydén.