Föll på offensiv oförmåga

Känslan var god både inför matchen i sig och särskilt den andra halvleken. Efter en bra andra akt mot Rottneros senast och bra första mot Velen idag så såg det lovande ut. Dessvärre var det återigen den egna oförmågan att göra mål som straffade sig.

Älgå har ställts emot två av dom tre seriefavoriterna under seriens fyra inledande omgångar. Det har helt klart varit ett svårt spelschema i serieupptakten.

IFK Velen på bortaplan är förvisso inte på något sätt en självklar trepoängare, men chansen för poäng skulle vara större än mot exempelvis Rottneros. Med den andra halvleken mot desamma i färskt minne var känslan, trots en rad återbud, god och hoppfull inför dagens match.

Kristoffer Östling

Denna känsla kvarstod i halvtid. Älgå hade nämligen svarat för ännu en bra halvlek där man varit det spelförande laget. Smolket i glädjebägaren var det fortsatt mållösa resultatet. Även om västvärmlänningarna varit spelförande så var anfallsspelet något för trubbigt. Johannes Rydéns frispark som styrdes precis utanför stolpen var en av dom bästa chanserna.

Hade Älgå fått den utdelning man skulle ha skaffat sig så hade säkerligen andra halvlek sett annorlunda ut. Tio minuter in i densamma gjorde hemmalaget 1-0. Det var ett underläge Älgå inte trivdes med att hamna i.

Jim Flobergseter

Rent krasst sattes spiken i kistan bara fem minuter senare då Velen utökade till 2-0 på en frispark.
Att den skadedrabbade lagkaptenen Mikael Simberg, för andra matchen i rad, tvingades utgå efter första halvlek var också det något som störde kemin i Älgålaget.

3-0 kom i den 69:e minuten på hörna som föranleddes av en, låt oss säga misstänkt, hands-situation.
Positiva saker att ta med sig från denna tunga förlust är den första halvleken. Att man trots det sargade självförtroendet efter de två snabba baklängesmålen inte lät siffrorna rinna iväg är också en liten tröst.

Härnäst väntar ett derby på Älgvallen då Jössefors IK kommer på besök. Detta sker på fredag och då finns en ny god chans till poäng.