Förlust efter tuff start mot Norrstrand

Älgå fick en blytung matchinledning man inte orkade återhämta sig från i matchen mot Norrstrand. Trots bra spel stod det ändå 3-0 till hemmalaget redan efter 17 minuter.

Tillsammans med Ås/Åmotfors och Rottneros utgör Norrstrand en av seriefavoriterna. Således var fredagskvällens bortamatch en erkänt svår sådan. Kroppkärrs IP är ingen plats man åker till för att hämta tre givna poäng.

Men Älgå inledde matchen på ett positivt sätt. I sitt första anfall skapade man en farlig höra där bollen gick i ribbans undersida. Det var nära flera gånger om i kalabaliken som följde, men Norrstrand lyckades freda sitt mål.

Detta kändes särskilt oturligt med tanke på att Norrstrand i första minuten och i sitt första anfall tog ledningen med 1-0. En omedelbar kvittering hade därför smakat mycket gott, men så blev alltså inte fallet.

Tung uppförsbacke tidigt

Spelmässigt gjorde Älgå en bra första halvlek överlag och var stundtals också det bättre laget. Norrstrand spelade dock med många långbollar mot snabba – och effektiva – anfallare. Hemmalaget kom igenom alldeles för enkelt flera gånger. Innan matchklockan ens passerat 20 minuter hade man skaffat sig en 3-0-ledning. Då var det givetvis en enorm uppförsbacke för Älgå-laget.

Höll tätt i andra

Halvtidsresultatet 4-0 speglade inte matchbilden, men sådana var ändå förutsättningarna inför andra halvlek. Där svarade Älgå för bra perioder stundtals, men under sista halvan var matchen Norrstrands.

Positivt var att Älgå sånär höll nollan i den andra halvleken. I 87:e minuten fastställde Norrstrand slutresultatet 5-0. Mikael Simberg svarade för ett stort jobb i försvaret som förhindrade ytterligare baklängesmål.

Härnäst väntar ännu en tuff match då Rottneros, en annan seriefavorit, gästar Älgvallen. Detta sker på onsdagen den 13 maj klockan 19.00.