Förlust i första träningsmatchen

Herrlaget premiärspelade igår ute på Klasmossens IP:s konstgräs i Karlstad mot Ämtervik. Det blev förlust med 0-3 efter 0-0 i halvlek.

Det var första gången i år ute på stor plan och bra motstånd i hårdsatsande div 5 laget Ämtervik gjorde att premiären kändes klart godkänd. Med nytt spelsystem och några nya spelare så var det intressant att se hur det skulle se ut.

1:a halvlekens första minuter tryckte Ämtervik på rejält men efter att vi rett ut den värsta stormen plus några fantastiska räddningar av Kapten Larsson i målet så jobbade vi oss in i matchen och hade stundtals riktigt fint spel och skapade några chanser som med lite tur kunde gått in! Men 0-0 blev halvtidssresultatet!

I andra halvlek fortsatte vi spela klart godkänt men allt eftersom orken började tryta på sin håll så orkade vi inte riktigt stå emot ett passningskickligt och löpstarkt Ämtervik som gjorde 0-1 efter ca 10 minuter. Senare rullade både 2:an och 3:an in men vi ska ha en eloge för att vi inte slutade jobba utan försökte spela vårt spel.

Kommer vi bara upp några snäpp med konditionen så kommer vi kunna orka stå emot mycket bättre, men vi jobbar på det.

Stort plus i matchen ska Jesper Nylund ha som gjorde en alldeles strålande instats på mittbacksplatsen, Unge Aleksander Ruud Underdals första halvlek ger också god tro på framtiden och Thomas ”Capi” Larsson som svarade för ett gäng fenomenala räddningar!!

Nästa träningsmatch är mot division 5-laget Arvika Fotboll J den 26 mars kl. 12:00 på Viks grusplan.

Text: Daniel Andersson