Förlust mot Arvika U

Älgå spelade i lördags sin andra träningsmatch för säsongen. Match mot nyblivna div. 5 laget AF-U stod på schemat på Viks grusplan, eller grus var väl att ta i, riktigt lerigt var det och på gränsen till vad som kan betecknas som spelbart.

Matchen spelades dock och det var AF som vaknat piggast för dagen då de tog kommandot från start medan vi hade svårt att riktigt komma fram i lervällingen.
Efter första halvlek låg vi under med 3-0 efter några individuella misstag, däribland en straff.
Målsättningen inför andra halvlek var att vinna den halvleken och spelet förbättrades och vi lyckades få in bolluslingen efter några minuters spel. Målet gjordes av Henrik ”Börren” Magnusson assisterad av Patrik Karlsson. Henrik var för övrigt en av de piggare spelarna för dagen och löpte kopiöst över hela planen, framför allt i första halvlek.
Slutresultatet blev således 3-1 till AF men vi tar med oss att vi vann den andra halvleken (det var ju ett tag sen vi gjorde det!).
Vi hade med 7 st nya spelare ( 3 st födda 95) jämfört med Ämtervik-matchen så det var fortfarande lite matchovana på stor plan på sin håll men det är vad träningsmatcherna är till för!
Unge Andre Jakobsson debuterade i andra halvlek och stod upp riktigt bra och visade framåtanda, olyckligtvis så skadade han foten vid en klassisk ”Glenn Hysén” brytning en kvart in i halvleken och har fått en fraktur i foten som ska opereras till veckan. Vi lagkamrater och ledare hoppas att han kryar på sig snarast och kommer tillbaka på planen så fort som det går!