Första förlusten kom i seriefinalen

Det stämde inte riktigt för Älgå i gårdagens seriefinal mot Årjäng på bortaplan. Efter en bra första halvlek med bland annat tre fria lägen och två stolpträffar tog hemmalaget ledningen i 45:e minuten. Detta mål blev matchens enda.

–Jag trodde vi skulle komma igen, men vi lyckades inte, konstaterar Älgåtränaren Reine Berntsson.

En utomordentligt bra dubbelräddning av Robin Larsson följdes upp av ett jätteläge för Mikael Ek i andra änden. Allt detta redan i öppningsminuterna av seriefinalen på Tingevi i Årjäng.

Det skapades bra chanser åt båda håll under första halvlek. Mikael Ek var fri på vänsterkanten men målvakten räddade. Mikael Ek var fri på vänsterkanten men prickade bortre stolproten och bollen verkade dallra på mållinjen för att sedan bestämma sig för att studsa ut.

När det inte riktigt ville sig för den främste målskytten så osade det lite katt.

–Jag tycker vi borde haft en ledning med ett par mål efter första, menar Reine.

Farliga frisparkar

0-0 stod sig fram till den 45:e matchminuten. Halvlekens sista spark var en fri sådan ur ett kanonläge snett från vänster strax utanför straffområdet.

Apropå att det osade katt, den som möjligen minns Älgås senaste besök på Tingevi kommer ihåg hur vassa frisparkar Årjäng kan prestera. Detta var sommaren 2010 och Älgå var på väg att ramla ur division 5.

Men nu var det hösten 2014 och både Älgå och Årjäng siktade mot samma serie. Konceptet med farliga frisparkar gällde dock fortfarande. På ett mycket vackert sätt dundrade Årjängs Robin Ådefors in 1-0 i bortre krysset via ribban. Ett helt otagbart skott för Robin Larsson.

Alexander Steen

Stolpe ut för Älgå och ribba in för Årjäng alltså. Dessvärre blev andra halvlek inte bättre för gästerna. Bäst lägen stod Årjäng för och framför allt minns man en sekvens med flera minst sagt kvalificerade räddningar av Robin Larsson. Målmannen höll Älgå kvar i matchen i det läget.

–Robin gjorde ett par enorma räddningar, berömmer Reine.

Inte tillräckligt resoluta

Offensivt knöt det sig för Älgå som mötte ett kompakt försvar som alltid hade en fot eller ett ben i vägen. Bollarna mot bröderna Ek nådde aldrig fram och i speluppbyggnaden var det alldeles för mycket sidledspass. Rakt och resolut spel saknades.

Älgå gick helt enkelt inte att känna igen och resultatet 1-0 förblev detsamma matchen ut. För första gången i årets seriespel blev Älgå nollade och den motsvarande förlusträknaren sprack.

Ny chans på fredag

Nu är det Årjäng som leder serien igen med två poäng, men Älgå har å andra sidan en match till godo. På fredag kan serieledningen återtas, men då krävs en betydligt bättre insats då Eskilsäter gästar Älgvallen. Noterbart är att Mikael Ek då kommer vara avstängd.

Älgåtränaren misströstade dock inte alltför mycket efter förlusten.

–Besviken är man alltid när man förlorar, men sett till första halvlek och att vi jobbar på så tycker jag ändå vi var värda en poäng, säger Reine.

–Hade vi fått in ett mål i första så hade det kunnat snurra på.