Första poängen i första matchen

Första poolspelet i den första riktiga säsongen för Älgås sjumannaherrar spelades i helgen. Den första – och enda – tävlingsmatchen gav den första poängen efter ett oavgjort resultat mot Fensbols IF 2.

Den första matchen skulle ha spelats mot Gräsmarks GoIF, men då både detta lag och Fiskevik saknades blev det arrangerande hemmalaget Fensbol premiärmotståndare istället. Det var en mycket hård och tuff drabbning som inte följde den tänka mallen om kamratligt spel som inte är på blodigt allvar. Detta resulterade i skador på både Lars-Erik Larsson och målvakten Kim Ranheim vars säsonger redan kan vara över.

Vid sidan av den upptrissade stämningen så gjorde Älgå en spelmässigt bra match där flera fina målchanser skapades. Tidigt i matchen tilldömdes man en straffspark som dock inte förvaltades. En seger hade varit ett rättvist resultat, men istället fick Älgå nöja sig med 1-1 efter mål av Tobias Nilsson.

Eftersom alla lag rest till Torsby för att spela två matcher var så fick träningsmatcher improviseras då Gräsmark och Fiskevik saknades. Älgå mötte Lysvik som tidigare förlorat mot Jössefors med 4-1. Detta var en trevligare historia som bjöd på bra spel där man hjälpte varandra på ett fint sätt. Det blev även en målrik historia som till sist slutade 5-4 till Lysvik. Målskyttar var Joakim Heintz 2, Christopher Jensen och David Magnusson.

Nästa poolspel är planerat till söndagen den 5 juni och skulle ha arrangerats av Brunskog United. Dessa har dock dragit sig ur serien, så det är ännu oklart var spelet kommer förläggas.

Även Älgås damer skulle enligt planen ha premiärspelat den här helgen. Tyvärr ledde skador och andra förhinder till att man inte blev tillräckligt många i laget för att ställa upp. Premiären blir istället den 5 juni i Högboda då man ska möta Skattkärr och Ämtervik.