Första säsongen avklarad för HIF/ÄSK

Säsongen avrundades under gårdagen för Hillringsberg/Älgå i och med bortamötet med Fiskevik IF 2. Likt flertalet tidigare matcher blev tyvärr siffrorna missvisande stora – 8-0 till hemmalaget.

Första halvtimmen på Sjövallen var spelmässigt jämn. Det var faktiskt HIF/ÄSK som var närmast att skapa målchanser av det nämnvärda slaget. Fiskevik-målet vaktades för övrigt av gamle Älgå-profilen Mikael Jakobsson. Han ställdes dock inte inför några svårare prövningar.

Istället var det hemmalaget som fick den första noteringen i målprotokollet. Det gav de vitklädda luft under vingarna som gick upp till en 4-0-ledning under den avslutande kvarten.
Sett till matchbilden speglade inte siffrorna densamma, men precis som många gånger tidigare under säsongen är tyvärr flertalet av baklängesmålen enkla.

Under andra halvlek kunde Fiskevik dubbla ledningen till 8-0. HIF/ÄSK hade dock spelmässigt bättre perioder, men lyckades inte riktigt nå ända fram till att skapa heta målchanser.

Säsongen avslutades alltså med en match som på många sätt följde vad som varit ett vanligt mönster. Men det viktiga är att den unga truppen har genomfört sin första säsong på seniornivå. Vad man inte vunnit i poäng har man vunnit i läropengar.
Grunden är lagd och lagbygget kan fortsätta mot att bli något riktigt intressant.