Första segern i sista matchen

Även om det varit en extremt kort säsong så var detta sista chansen att ta en seger. Med minsta möjliga marginal gjorde sjumannalaget precis det. Tobias Nilsson var ensam målskytt när Fagerås BK besegrades med 1-0.

Enligt spelschemat skulle dagens poolspel vara förlagt i Koppom och innehålla matcher mellan just Koppom, Fagerås och Älgå. Att Koppom dessvärre dragit sig ur serien märktes redan för ett par helger sedan då vi skulle ha mött dom i Säffle.

Kvar i spelschemat den här helgen blev matchen mellan Älgå och Fagerås som vi glädjande nog fick chansen att arrangera på Älgvallen istället. För både Älgå som klubb och inte minst för detta nystartade sjumannalag är det väldigt roligt med matcher på Älgvallen.

Dock är det givetvis tråkigt att denna, redan på förhand korta, säsong bara kom att innehålla tre matcher då andra lag tvingats lämna återbud.

För Älgås del var det tredje gången gillt som gällde denna söndagsförmiddag. 1-10 mot Draken och 1-2 mot Nykroppa senast var lagets facit inför dagens säsongsavslutning.

Matchen började dock som vanligt — om uttrycket tillåts efter det fåtal matcher man spelat — med att Älgå blev tillbakapressat. Fagerås kunde förlägga det mesta av spelet på offensiv planhalva. Därmed är det inte sagt att gästerna radade upp målchanser.

Kim Ranheim i mål följde upp den goda prestationen i Nykroppamatchen med en lika bra insats idag. Framför honom städade försvaret med Anders Elg i spetsen upp på ett bra sätt.

Kim Ranheim

Medan försvarspelet blivit allt bättre så är man fortfarande ganska trubbiga framåt. Att skjuta mer var ett av direktiven inför matchen. Halvtidsresultatet 0-0 var därför ganska rimligt och rättvist.

Förhoppningen inför den andra halvleken var att Älgå skulle orka mer. Fagerås hade nämligen bara en avbytare medan Älgå hade fem. Kanske skulle det vara en fördel ju längre matchen gick.

Johan Ericson

Hemmapubliken behövde dock inte vänta särskilt länge på att de blåklädda skulle ta kommandot. Tobias Nilsson gav Älgå ledningen med 1-0 bara några minuter in i andra halvlek.

Det var precis den start man ville ha, men i sjumannaserien kan matcher vända snabbt och det var mycket tid kvar. Dessbättre kunde Älgå lyfta upp spelet alltmer och hade bud på fler mål framåt. Bakåt var man fortsatt stabila.

Ledningen stod dock kvar på sköra 1-0 och slutsignalen närmade sig. Offensiva hörnor och frisparkar i slutminuterna gav känslan av att segern var nära. Fagerås orkade inte riktigt få till en slutforcering, så när Lars Zetterström lät pipan förkunna att matchen var över stod Älgå som segrare.

Det är många år sedan ett blåklätt hemmalag vann en fotbollsmatch på Älgvallen, men nu är den trenden äntligen bruten.