Försvarsinriktat Älgå ut i åttondelen

Precis som ifjol så stannade Älgå vid åttondelsfinal även i årets upplaga av Brônske Night Open. Den här gången var det mot riktigt bra motstånd i form av Kongsvinger futsal som vann med 3-0. Älgås insats var dock bra under alla matcher då man kämpade väl.

–Jag är nöjd med det jag sett hittills, säger nytillträdde huvudtränaren Reine Berntsson.

Förrförra årets segrare i Brônske Night Open – Solør futsal – var tilldelade en plats i Älgås grupp men drog sig ur innan cupen startade. Därför blev fredagskvällen en lång sådan för Älgå och lagets supportrars del. Först klockan 01:12 fick man göra entré i cupen då det var FC Ultras som stod för motståndet.

Manskapet Älgå ställde upp med i cupen var inte direkt ett ordinarie sådant. Betoningen på laguppställningen var snarare ungt och talangfullt än rutinerat. Men en oväntat spets var Henrik Magnusson som gjorde ett gästinhopp i Älgå under fredagens enda match.

Henrik Magnusson

Försvarsspelet stod i fokus under den taktiska genomgången inför premiärmatchen. Att veta vilka som kan ta till sig en instruktion och hålla sig till den är en parameter i Reines kommande lagbygge.

När klockan till sist slog 01:12 så var insatsen i försvarsspelet gedigen och Älgå klarade 0-0 mot futsallaget Ultras. Samma goda inställning upprepades i lördagens första match mot FC Mellerud som var ett ännu bättre motstånd än Ultras. Även där klarade Älgå 0-0 efter en ny fantastisk målvaktsinsats av Robin Larsson.

Reine Berntsson

I gruppspelets sista match ställdes Älgå mot Söder futsal. Där sprack till sist nollan och det tog bara 45 sekunder då Söder utnyttjade en frispark.

Älgå blev lite för övermodiga framåt och släppte in ytterligare ett mål innan matchen var slut och föll med 0-2.

I åttondelsfinalen var det en plats i kvartsfinalen mot IFK Ås som stod på spel. Men för att nå dit krävdes seger mot ett riktigt svårt motstånd i from av Kongsvinger futsal.

Älgå kämpade på så gott man kunde, men det hårda slitet i föregående matcher och faktumet att man i princip bara hade två ”kedjor” började märkas. Efter sju minuter gjorde Kongsvinger 1-0 och under några minuter gick norskarna upp i en ointaglig 3-0-ledning.

–En fullt godkänd insats, berömde Reine i omklädningsrummet efter att Älgå blivit utslagna ur Brônske night open.

Tobias Carlström Georgsson

0 segrar och 0 mål framåt är dock negativ statistik som kanske gör det uttalandet motsägelsefullt. Men med tanke på både motstånd, förutsättningar och framför allt sättet Älgålaget genomfört matcherna på understryker snarare uttalandet.

–Det såg tunt ut på förhand, men de gjorde två och en halv riktigt bra matcher, säger Reine.

Huvudrollsinnehavaren i Älgå var tvivelsutan målvakten Robin Larsson.

–Vi har turneringens bästa målvakt hittills, menar Reine.

Älgåtränaren utsåg även Kongsvinger till favoriter.

–Det här tror jag var slutsegrarna, säger han efter matchen.

I skrivande stund är klockan kvart i ett och Kongsvinger har slagit ut IFK Ås i kvartsfinalen. Ås, med ett gäng Arvikaspelare i laget, blev det bästa västvärmländska laget då man var ensamma om att ta sig förbi åttondelen. Utöver Älgå så tog sig även Fiskevik och Arvika Fotboll dit. Jössefors tog sig inte vidare från gruppspelet.

Christopher Roynezon

Nästa utmaning för Älgå blir den traditionsenliga Julcupen i mellandagarna.

–Vi kommer ha nytta av det här i kommande cuper, säger Reine som totalt sett alltså var nöjd över lagets insats.

Lördagens lag utgjordes av Robin Larsson, Joakim Andersson, Ola Kaspersson, Emil Henriksson, Karl Milde, Christopher Roynezon, Tobias Carlström Georgsson, Jonathan Andersson och David Björn. All heder till dessa!