Från förtvivlan till hopp

Riktigt, riktigt, riktigt dåligt. Rent uselt var spelet i den första halvleken mot nästjumbon Slottsbron på bortaplan igår. Med chans att återta serieledningen hade Älgå bara 1-1 i halvtid. Känslan var lite sådär skruvande otäck inför andra halvlek.

–Vi var så frustrerade i halvtid, vi visste inte vad vi skulle göra, berättar Älgåtränaren Reine Berntsson.

Ola Kaspersson gjorde 1-0 till Älgå på en hörna dryga tio minuter in i matchen. Så långt en godkänd inledning, men sedan var allt som är synonymt med bra spel bortglömt och försvunnet.

Det var långsamt, det var slarvigt, det var oinspirerat. Allt var bara fel. Korta sidledspass på egen planhalva följt av ett misslyckat uppspel. Gång på gång.

–Vi var för defensiva och gick inte framåt, menar Reine.

Laget var både brett, långt och man hjälptes inte åt. Dessutom kom 1-1 efter 18 minuter vilket enligt läktarplats var offside.

Förändringar i backlinjen

I backlinjen saknades backpjäserna Bonny Karlsson och Mikael Simberg, vilket ledde till att Tony Kaspersson och Johan Taserud fick kliva in i stället.
På topp var Mikael Ek tillbaka i den här matchen, men det gav inte Slottsbrons backlinje några värre huvudbry.

–Jag tänkte byta ut Micke Ek flera gånger, men det var tur att jag inte gjorde det. Vi vet vad han kan.

Dryga kvarten in i andra halvlek visade han också upp det. Från en position några meter in på offensiv planhalvas vänsterkant tog han fart, sprang innåt banan mellan backarna för att sedan placera in 2-1 i målets bortre gavel. Där visade han verkligen beslutsamhet. Bollen skulle bara in.

Alexander Steen

Alexander Steen kommer spela ytterligare några matcher i Älgåtröjan.

Avgjorde i andra

Några taktiska förändringar gjorde att Älgå hade en helt annan fart i den andra halvleken. I och med målet såg det riktigt bra ut sen.

Det var dock mycket nära 2-2 då Slottsbron fick ett friläge, men Robin Larsson greppade och höll med stor säkerhet lobbförsöket. I kontringen som följde nickade Mikael Ek in 3-1.

Robin Larsson stod också för ytterligare en frilägesräddning lite senare. Det allra sista som skedde i målprotokollet var att Peter Ek fastställde slutresultatet 4-1 från straffpunkten med knappa kvarten kvar.

–Det såg bra ut på slutet, säger Reine.

Återtagen serieledning

Efter säsongens klart sämsta halvlek ryckte Älgå upp sig och gjorde jobbet i andra. Detta räckte till återta serieledningen med en poängs marginal före Årjäng. För en gångs skull har de båda lagen lika många matcher spelade.

Nästa match är på fredag mot Grums 2 som bett om att få spela matchen på Älgvallen i stället. Detta på grund av att Grums A-lag inte vill slita på sin hemmaplan inför deras division 4-match i helgen.