Hedervärd insats mot svåra serieledarna

Så länge man orkade så gjorde man det riktigt bra. I slutändan blev det ändå en förväntad storseger för Maskinen, men prestationen gladde ändå hemmapubliken.

Sällan är väl skillnaden mellan toppen och botten, svart och vitt, natt och dag så talande och så tydlig. Båda lagen var hundraprocentiga men på två helt olika sätt.
Serieledande Maskinen besegrade Hillringsberg/Älgå med 10-0 i våras, men den egna insatsen var trots det inte att förkasta. Ännu står den sig väl sett över säsongen så här långt.

Trots det var Maskinen givetvis solklara favoriter och ett liknande resultat var troligt. Därför var det extra glädjande att få etikettera första halvlek som en riktigt, riktigt bra sådan. Maskinen ledde ”bara” med 3-0 efter att hemmalaget hållit den spelmässiga nollan i hela 32 minuter. 1-0 kom förvisso efter 22 minuter, dock genom en straffspark.

–Vi får jaga mycket boll, men vi håller våra positioner så dom kommer ingen vart, utan får rulla runt oss eller tillbaka, säger tränaren Niklas Schützer.

I andra halvlek duggade det tätare mellan de insläppta målen. Det unga laget orkade helt enkelt inte stå emot längre. Björn Hartvigsson i målet tvingades kapitulera fem gånger om, varav ett av målen återigen kom från straffpunkten.

–Så länge vi orkade så höll vi uppe spelet bra, vi hamnade inte i knät på Björn, säger Niklas.

–Men när vi blir trötta börjar vi jaga själva över hela planen.

Än en gång en sett till förutsättningarna god och hedervärd insats mot de förmodade seriesegrarna. Om en vecka väntar en bortamatch mot Häljeboda innan Grums 3 tas emot på Älgvallen den 25 augusti.

Extra beröm i dagens match fick målvakten Björn Hartvigsson, Gabriel Schützer och Hampus Eriksson.